Raed Arafat, secretar de stat în MAI, e sceptic în privinţa reluării Ligii 1 în iunie, la data stabilită de LPF.

„La acest moment, toate măsurile luate au un singur rol, iar acesta este oprirea răspândirii virusului. Indiferent că vine cineva şi spune: «Noi facem acum cantonament, competiţie şi îi testăm pe toţi!». OK, îi testează astăzi. Nimeni nu ştie dacă mâine persoanele sunt tot negative sau, dimpotrivă, pozitive. Sau poimâine! Pentru că unii dintre ei pot să se afle în perioada de . Şi asta înseamnă că cineva poate deveni pozitiv şi să infecteze pe alţii. La acest moment este normal să rămânem încă o săptămână, două, trei, sau cât va fi nevoie, în condiţiile în care suntem acum. Vine 1 mai. Trebuie respectate regulile exact cum au fost respectate pentru Paşti sau chiar mai bine decât s-au respectat de Paşti!”, a declarat Raed Arafat pentru Fanatik.


LPF a hotărât împreună cu formaţiile din Liga 1 ca antrenamentele să fie reluate începând cu 15 mai, iar competiţia să pornească pe 6 iunie. Raed Arafat crede că e prematur să fie făcute astfel de scenarii.

„Foarte devreme de spus, la acest moment, dacă se pot relua pregătirile pe 15 mai! Foarte devreme! Nu putem estima acest lucru! Nu putem să ne pronunţăm. În orice caz, e foarte devreme!”, a comentat Arafat.

„Rugămintea mea către populaţie şi către sportivi şi către toţi este să mai aibă răbdare la acest moment. Să nu preseze pentru că presiunile nu vor rezolva nimic la acest moment!”, a spus Raed Arafat