FRF a anunţat  că România va organiza EURO U19 din 2021. Astfel, naţionala României va fi direct calificată, din postura de gazdă.

Decizia a fost anunţată azi de Comitetul Executiv al UEFA. Turneul va avea loc în iulie 2021 şi va avea 8 echipe la start. Cele mai mari şanse să organizeze meciurile le au stadioanele Steaua, „Giuleşti”, Arena Naţională şi „Ilie Oană”.

Din 2002, de când s-a introdus categoria sub 19 ani la naţională, România a mai organizat o singură dată turneul, în 2011. Atunci, „tricolorii” au terminat pe ultimul loc în grupă, cu un punct.

Generaţie condusă de starul lui Juventus

În prezent, România U19 este antrenată de Laurenţiu Roşu. Vedeta echipei este Radu Drăguşin, fundaşul lui Juventus, iar printre cei mai importanţi jucători se numără Markovici (Craiova), Mărginean (Sassuolo) şi Dumitru (FCSB).

„Tricolorii” debutează în octombrie în calificările pentru EURO 2020. Aceştia se vor duela cu Serbia, Spania şi Lituania.

Primele două clasate din cele 13 grupe şi cel mai bun loc 3 merg la Turul de Elită, din martie 2020, alături de Portugalia. Din cele 28 de echipe, 7 vor merge la EURO U19, alături de gazda Irlanda de Nord.

A treia prezenţă + al doilea turneu găzduit

Va fi al doilea turneu pe care România îl va găzdui în următoarea perioadă. Naţional Arena va organiza 4 meciuri de la EURO 2020: 3 în grupă şi unul în „optimi”.

În plus, aceasta va fi a treia prezenţă a României la un turneu final din mandatele lui Răzvan Burleanu, după cea a naţionalei mari de la EURO 2016 şi a naţionalei U21 de la EURO 2019.