Simona Halep, locul 2 WTA şi cap de serie numărul 2, a fost învinsă, marţi, cu scorul de 6-4, 4-6, 6-3, de rusoaica Maria Şarapova, locul 146 WTA, fostă numărul 1 mondial, beneficiară a unui wild card, în manşa I a US Open, ultimul Grand Slam al anului.
Cele două spotive au oferit un "thriller", o adevărată finală în turul I al US Open, o înfruntare între forţă şi tenacitate, poate cea mai frumoasă partidă din acest an din circutul feminin, în faţa unui public care a ocupat aproape în totalitate cele 23.000 de locuri ale Arthur Ashe Stadium.
Deşi s-a înclinat în cele din urmă, Halep are meritul de a nu fi abandonat în momentele când partida se îndrepta într-o singură direcţie, cea dictată de Maria Şarapova. Ea a întors setul secund, care părea pierdut, fiind condusă cu 4-6, 1-4. Halep a salvat la acest scor o minge de 1-5, alte două de 3-5 şi a anulat cinci mingi de break la 5-4, toate pe propriul serviciu.
Necruţătoare şi generoasă în acelaşi timp, prin risipa de puncte, Şarapova a fost jucătoarea mai bună, iar victoria ei este pe deplin meritată: 60 de lovituri câştigătoare şi 64 de erori neforţate a înregistrat ea, faţă de 15-14, Halep. Pe lângă bagajul tehnic, bogat şi stăpânit la perfecţiune, Maria Şarapova a arătat o formă fizică bună, într-un meci de două ore şi 42 de minute, în ciuda puţinelor ei apariţii la revenirea după suspendare, din cauza accidentărilor.
"Cuvintele, meciurile sau acţiunile nu mă vor opri niciodată să-mi ating visurile mele. Şi am multe", spunea cu mânie Maria Şarapova în mai, ca răspuns la valul de critici cu care se confrunta după revenirea în urma expirării suspendării pentru dopaj. Şi "Maşa" a intrat pe cel mai mare stadion de tenis din lume la meciul cu Smona Halep cu această furie acumulată, pe care a transpus-o jocului ei, de la prima minge.
Rusoaica a apăsat pe lovituri parcă mai tare decât înainte de suspendare, a fost mai ofensivă, mai agresivă ca în trecut. A rupt ritmul cu scurte, a ţintit numai către mariginile terenului şi şi-a ţinut adversara sub presiune. Halep nu a putut face altceva decât să alerge mereu şi mereu, după fiecare minge, să lupte împotriva forţei cu care venea mingea de dincolo de fileu, să fie acel zid mobil atât de invocat de adversarele ei, căutând lovituri miraculoase din mişcare. Uneori a reuşit, alteori a privit cum mingea îi atinge rama rachetei sau trece pe lângă ea. Din păcate, serviciul jucătoarei române a fost din nou o armă boantă, ca mai tot timpul în acest sezon, o invitaţie la atac pentru rivală, mai ales cel de-al doilea.
Patrick Mouratoglou, antrenorul Serenei Williams şi expert Eurosport, a prefaţat acest meci, avertizând-o pe Simona Halep de vulnerabilitatea serviciului ei.
"Cheia meciului va fi serviciul. Maia Şarapova are 20 de centimetri în plus faţă de adversara ei şi asta se regăseşte în viteza mingii la primulserviciu, unul cu 20 de kilometri pe oră mai rapid decât al rivalei. De asemenea, primul ei serviciu este mai precis, trimiţând în proporţie de 60 la sută mingea la 50 de centimetri de linii în careul de egalitate şi 70 la sută în aceeaşi zonă, în careul de avantaj, ceea ce îi aduce multe puncte uşoare. La rândul ei, Simona Halep nu serveşte decât 47 la sută în aceeaşi zonă, la egalitate, şi 38 la sută, la avantaj, ceea ce e insuficient, fiindcă serveşte prea scurt. De aceea, ea poate fi în mare dificultate în acest meci. Halep va fi sub presiune la serviciu în faţa adversarei, care va risca la retur", a afirmat francezul, într-o analiză pentru Eurosport.
Nesusţinută de serviciu, Halep s-a sufocat de multe ori sub apăsarea ofensivei totale, cu orice risc, a Mariei Şarapova.
Şarapova a obţinut prima break-ul, la scorul de 2-1 pentru ea, însă nu s-a desprins, pentru că Halep a câştigat la rândul ei pe serviciul rusoaicei. Seria aceasta s-a repetat imediat, apoi Halep a egalat la 4, dar tot fosta ocupantă a locului 1 mondial a mai făcut un break şi a pus capăt setului, cu 6-4, după o oră de joc.
Setul secund a avut o desfăşurare similară până la un punct. Şarapova a obţinut break-ul tot la 2-1, dar a reuşit să se distanţeze la 4-1. Mai mult, a avut o minge de break la acest scor, o posibilitate de 5-1 ratată. Halep s-a apropiat la 2-4, apoi la 3-4, după un break la 0. Şarapova a avut doua şanse de 5-3 pe serviciul româncei, dar le-a ratat. Halep a egalat la 4, a făcut încă un break, preluând în premieră conducerea în acest meci, cu 5-4. Şarapova a ratat la acest scor cinci ocazii de a face 5-5, înainte ca Halep să fructifice prima minge set avută, egalând la seturi, cu 6-4, după alte 56 de minute de joc.
La 1-1 la seturi, Şarapova a mers, ca de obicei, la vestiare, dar a zăbovit acolo mai puţin ca în alte ocazii, aproximativ 7 minute. Decisivul a început şi el cu jucătoarea rusă în ofensivă şi avantaj. Ea a condus cu 3-0, după un break în ghemul secund. Gestionat cu ajutorul serviciului, break-ul rusoaicei s-a dovedit a fi decisiv în stabilirea câştigătoarei. Ea a salvat o minge de 5-4, înainte de a pune capăt meciului, cu 6-3, după două ore şi 42 de minute.
Anterior, Halep nu o învinsese niciodată pe Şarapova, în şase partide jucate. Ultima oară, ele s-au întâlnit la Turneul Campioanelor din 2015, când rusoaica a câştigat cu 6-4, 6-4. Halep a pierdut şi două finale în faţa Mariei Şarapova, la Roland Garros şi la Madrid, ambele în 2014.
În urma acestui succes, "porţile" US Open se deschid pentru Maria Şarapova, care a obţinut prima victorie în faţa unei jucătoare din Top 10 WTA după suspendare şi care va prelua traseul de favorită numărul 2. Ea va evolua în manşa secundă cu Timea Babos din Ungaria, locul 59 WTA, care a trecut cu scorul de 7-5, 5-7, 7-5, de Viktorija Golubic din Elveţia, locul 104 WTA.
Prezenţa în prmul tur la US Open este recompensată cu 50.000 de dolari şi cu zece puncte WTA.
La ediţia trecută a US Open, Simona Halep a ajuns până în sferturi, când a fost eliminată de Serena Williams, cu 6-2, 4-6, 6-3. Cea mai bună performanţă a jucătoarei române la US Open este calificarea în semfiale, în 2015.
Simona Halep pierde a şaptea oară în faţa Mariei Şarapova
29 august 2017




Din aceeaşi categorie:
Noul Petrolul Ploieşti, proiect unic. Mircea Dridea şi Tavi Grigore, la întâlnire cu suporterii
(12 iulie 2016 - Ciprian RADU)
739 vizualizări
Suporterii Petrolului agresaţi de jandarmi
(1 decembrie 2013)
328 vizualizări
Ultima „finală” a lui Mulţescu. Petrolul – Concordia Chiajna (luni, ora 20.30)
(6 decembrie 2014)
454 vizualizări
Ponturile zilei – 3 decembrie 2013
(3 decembrie 2013 - Edi MOLDOVAN)
112 vizualizări
Simona Halep, în turul doi la Madrid Open
(8 mai 2017)
248 vizualizări
Începe Cupa “CSM Ploieşti” la Sala Olimpia. Programul competiţiei
(10 august 2016)
138 vizualizări
Un pugilist a decedat, la 25 de ani, ca urmare a loviturilor primite
(1 octombrie 2016)
290 vizualizări
De la accidentare, înapoi pe teren. Cum are grijă Petrolul de jucătorii săi
(30 octombrie 2014 - Ciprian RADU)
251 vizualizări
Filipe Teixeira nu vrea să mai joace. Astra are mari probleme cu banii
(21 septembrie 2015)
581 vizualizări
S-a decis! Super meci din UEFA Champions League pe Arena Naţională
(10 februarie 2021)
64 vizualizări
Un oficial al Petrolului admite pentru prima dată: FALIMENTUL este aproape!
(4 martie 2016)
426 vizualizări
Procedura a fost oprită. Badoyan nu va mai fi legitimat
(3 octombrie 2015 - Ciprian RADU)
430 vizualizări
Liga B Prahova, la primele meciuri din 2014
(12 martie 2014)
96 vizualizări
Cupa României: Petrolul – FCSB se joacă pe 5 martie
(4 februarie 2015)
208 vizualizări
Decizia luată de FIFA care retrogradează o echipă de tradiţie din România
(22 mai 2019)
107 vizualizări
Osaka a învins-o pe Serena Williams şi a câştigat US Open, primul său trofeu de grand slam
(9 septembrie 2018)
45 vizualizări
Simona Halep, în optimile de finală ale Rogers Cup, după un meci de peste trei ore
(10 august 2018)
48 vizualizări

Oamenii de stiinta germani au descoperit cea mai veche branza din lume. E

În zilele noastre, este ușor să pariezi pe meciuri de fotbal live și pe zeci de
Ia zi, Bulă, obişnuieşti să fumezi?
Bulă: – Mmm… Aşa şi aşa…
– Dar cât înseamnă „aşa şi aşa”?
– Mmm… Păi cam 4 pachete pe zi.
– Dulciuri mănânci? – Mmm… Aşa şi aşa…
Cam 5 ciocolate pe zi.
– Sărat mănânci?
– Mmm… Aşa şi aşa… Cam o solniţă pe zi pun în mâncare.
– Grăsimi mănânci? – Mmm… Aşa şi aşa…
Cam un kil- două de slană pe zi…
– Prăjit mănânci?
– Mmm… Aşa şi aşa… Pe zi… Cam câte o omletă de 4 ouă şi cartofi prăjiţi, asezonaţi cu cârnaţi
.– Aha… Dar de băut, bei? – A, da! De băut, beau!



„Omul cel mai fericit e cel care-i face fericiţi pe cât mai mulţi oameni.” — Denis Diderot
Curs valutar
2 aprilie 2024

EURO = 4.9705 RON


USD = 4.6276 RON


GBP = 5.8148 RON

Top articole