După ce FIFA i-a retezat nigerianului Fatai visul de a evolua la naţionala României, Adrian Mutu, care visează să revină la echipa naţională, propune ca Pablo De Lucas, coechipierul său de la Petrolul, să fie naturalizat şi convocat la prima reprezentativă.

”Suntem în 2014 şi astfel de lucruri au devenit normale. Uită-te la Spania, Franţa sau Germania. Dacă noi suntem puţin sceptici, ce să mai spui despre nemţi, care erau cu mentalitate mult mai închisă ca a noastră, dar care au făcut acest lucru pentru binele naţionalei şi al ţării lor. Pentru mine, în momentul de faţă, De Lucas ar fi o opţiune pentru echipa naţională şi ar trebui ca cei care decid acest lucru să se gândească la o astfel de oportunitate”, a declarat Mutu la TVR.

Acesta a dezvăluit motivele pentru care De Lucas ar trebui naturalizat. ”Pablo e cel mai bun mijlocaş din ţară în momentul de faţă. În afara faptului că este febleţea mea, mă bucură şi faptul că el vrea să joace pentru echipa naţională a României. Ar vrea să se naturalizeze, să fie român. Chiar vorbeam cu el zilele acestea despre acest subiect, aşa că sper ca cei care au urechi să audă. Mi-ar plăcea şi sper să văd la mijlocul terenului un cuplu Bourceanu – Pablo de Lucas. Cu ei doi, România ar avea un mijloc extraordinar”, a adăugat Briliantul.

El compară stilul de joc al lui De Lucas cu cel al lui Costel Gâlcă. ”Când mă gândesc la Gâlcă, imediat gândul îmi zboară la De Lucas. Sunt cam la fel, puţin mai rapid mi se pare spaniolul. În rest, la fel de inteligent, cerebral, n-aveai timp să-l ataci pe Gâlcă”, a încheiat atacantul Petrolului.