Eliminarea Petrolului din Cupa României, printr-un gol veninos şi stupid, marcat dintr-o poziţie clară de offside în minutul 94, a reprezentat scânteia care a făcut să explodeze tensiunea existenţa la echipă.  Toată lumea aştepta să reedităm finala de anul trecut, să mai câştigăm un trofeu în vitrina clubului. Nu a fost să fie aşa, iar scandalul a început. Conducerea şi echipa pe de-o parte, suporterii pe de alta, au devenit combatanţi, reproşurile fiind reciproce. Adevărate sau nu, aceste reproşuri au alimentat ideea că la Ploieşti a început războiul civil. Şi asta spre bucuria celor care văd, cu regret, că „minunea” de la Ploieşti a durat mai mult de trei zile, aşa cum fuseseră obişnuiţi cu Urziceniul şi Galaţiul.


Anunţul făcut ieri, la începutul conferinţei de presă care a avut loc la sediul clubului, a venit ca o mănuşă pentru toţi cei care iubesc echipa. La Petrolul s-a discutat între părţile beligerante şi s-a făcut pace. Undeva, în spatele uşilor inschise, părţile s-au înjurat, s-au războit, şi-au plătit poliţe, s-au acuzat reciproc însă, cel mai important, au făcut pace, spre binele Petrolului, chiar dacă unii spun că au mai rămas lucruri nelămurite! Rândurile se strâng, din nou, şi se anunţă un nou obiectiv: locul 2 în campionat!


Ar fi fost păcat să sărbătorim 90 de ani de la înfiinţarea clubului cu cuţitele pe masă. Ar fi fost păcat să stricăm singuri ceea ce s-a clădit cu atât de multă trudă, nervi, speranţă. Însă această pace nu trebuie să fie doar liniştea dinaintea furtunii. Părţile implicate trebuie să îşi analizeze greşelile, să le accepte, să le recunoască şi să le corijeze. Pentru că, la Ploieşti, Petrolul este fanionul oraşului şi sufletul urbei, indiferent în proprietatea cui s-ar afla. Acum, că avem pace, să ne preocupăm şi de performanţă.


Pentru că de asta avem nevoie ca să fim fericiţi, noi, Lupii Galbeni !