Condiţiile extreme din Ucraina, dar şi bombardamentele neaşteptate din ultima vreme i-au făcut pe patronii lui Shaktior să ia măsuri extreme. Astfel, Mircea Lucescu circulă de câteva săptămâni doar cu o maşină blindată, păzit de o armată de gărzi.

Războiul care mocneşte în Ucraina a provocat o multume de conflicte politice, dar şi militare. Supuşi mereu unor pericole iminente, ucrainieni au început să îşi ia fel de fel de măsuri de protecţie, iar unchii chiar au părăsit casele în care locuiesc. Unul dintre romanii afectat puternic de pericolele din Ucraina este Mircea Lucescu, cel care antrenează Shaktior Donetk de zece ani.

Temându-se că ar putea deveni ţinta unui atac, patronii echipei cu pricina au considerat că este cazul să ia măsuri speciale pentru a preveni ca Mircea Lucescu să aibă vreun fel de problemă. Pentru a-şi arăta aprecierea faţă de antrenor, aceştia nu s-au uitat la bani atunci când a venit vorba despre paza şi protecţia fostului internaţional.

"Circula numai cu o maşină blindată şi este păzit 24 de ore din 24 de o armată de gărzi înarmate până în dinţi. Nea Mircea este însoţit de gărzi chiar şi pe teren. La fel se întâmplă şi noaptea. În fiecare seară, casă sau hotelul în care urmează să fie cazat este verificat la sânge cu aparate de ultima generaţie. Însă, lui Lucescu nu îi place să trăiască aşa, se simte sufocat. Încearcă să reziste şi să se concentreze pe ceea ce are de făcut, dar este dificil să rezişti în atfel de condiţii, adică să fii mereu înconjurat de oameni cu mitraliere, îmbrăcaţi ca de război. A început să se sature de această situaţie", a declarat un apropiat al lui "Il Luce", pentru CANCAN.ro.

Chiar dacă mai are doi ani de contract cu Shaktior, Mircea Lucescu dă semne că şi-ar dori să se întoarcă acasă mai repede. Cel puţin asta spune bunul său prieten, Cornel Dinu, care a dat de înţeles şi că Lucescu ar fi de acord să preia echipa naţională.

Sursa : cancan.ro