România întâlneşte în acest weekend Canada, la Cluj-Napoca, în primul tur al Grupei Mondiale II din Fed Cup. Întâlnirea a debutat sâmbătă cu duelul dintre Sorana Cîrstea şi Carol Zhao.

Sorana Cîrstea, locul 38 WTA, a învins-o, sâmbătă, cu scorul de 6-2, 6-2, pe Carol Zhao, locul 138 WTA, în primul meci al întâlnirii România - Canada, care se dispută la Cluj-Napoca, în Grupa Mondială II a Cupei Federaţiei.

Românca a avut puţine probleme cu numărul 1 canadian. Un singur break cedat de Cîrstea, în primul set, când a fost egalată după ce a condus cu 2-0, cu break în ghemul secund. Au urmat şapte ghemuri câştigate la rând de sportiva română, care s-a impus după 53 de minute de joc (27 de minute setul I).

În cel de-al doilea meci al zilei de sâmbătă se vor întrece Irina-Camelia Begu, locul 37 WTA, şi Bianca Andreescu, locul 173 WTA.

Echipa învingătoare din această întâlnire va juca, în 21-22 aprilie, barajul pentru promovarea în primul eşalon valoric al FedCup, iar învinsa va evolua pentru menţinerea în Grupa Mondială II.

Scene emoţionante au avut loc înaintea întâlnirii, în momentul în care imnul naţional al României a fost intonat în Sala Polivalentă din Cluj-Napoca. Aflată la prima convocare în echipa de Fed Cup, Ana Bogdan a fost cea mai "mişcată" de acest moment: a fost singura care şi-a pus mâna la inimă în timp ce asculta "Deşteaptă-te române". Mai mult de atât, sportiva din Sinaia a fost impresionată până la lacrimi în momentul intonării imnului.