Simona Halep s-a calificat în turul trei la Roland Garros 2019, semnând, joi, a 25-a victorie a sezonului: 6-4, 5-7, 6-3, după două ore şi 11 minute de joc în faţa polonezei Magda Linnette. Pentru a patra oară în ultimele cinci meciuri jucate pe zgură, constănţeanca a jucat set decisiv.

Simona (27 de ani, 3 WTA) s-a prezentat relaxată la conferinţa de presă pe care a susţinut-o în faţa jurnaliştilor români de la Roland Garros. După ce a dezvăluit că s-a confruntat cu probleme la stomac, unele deloc grave, constănţeanca şi-a lăudat adversara mult mai slab cotată .

"Sunt obosită, mi-a fost rău pe toată durata meciului, dar acum mă simt mai bine după ce am făcut un masaj. E ceva la stomac, o stare de rău, dar nimic grav, nimic serios. Şi eu am fost în situaţia aceasta, mereu când am jucat cu jucătoarele din top 10 m-am extramotivat, probabil şi ele fac acelaşi lucru. A jucat foarte foarte bine, a alergat mult, a fost un meci bun. Cred că eu nu am jucat suficient de mult înalt, am jucat foarte mult pe mijloc, îmi dau seama acum de acest lucru. Cred că ar fi trebuit să deschid mai mult terenul şi era mai uşor atunci. Am fost aproape să câştig în două seturi, nu s-a întâmplat, însă e o victorie foarte importantă", a declarat Simona, care nu e nici pe departe o fană a meciurilor jucate în sesiunea de seară: "Terenul era ud, atmosfera era grea, nu pleca mingea. Cred că raceta a fost o mică scuză pentru mine, dar, într-adevăr, jocul a fost mai lent azi. Nu-mi place să joc seara, chiar am avut emoţii fiind programată ultimul meci. Dar asta e, trebuie să joc ceea ce primesc".

Sursa : prosport.ro