Simona Halep nu a participat la turneul de la Dubai (Emiratele Arabe Unite) din cauza unei accidentări, dar astrele s-au aliniat pentru româncă! Simona a revenit pe locul 1, fiind lider incontestabil printr-un concurs de împrejurări favorabil.

Halep nu s-a bucurat doar pentru că Wozniacki a spus pas turneului de la Dubai, ci şi atunci când a doua contracandidată, Muguruza, a cedat în semifinalele turneului de categorie Premier! Garbine putea acumula 6.460 de puncte şi s-ar fi apropiat de Simona (7.965 de puncte) dacă triumfa în această săptămână, însă iberica a cedat în semifinale (6-3, 6-7, 1-6 cu Daria Kasatkina), rămânând cu doar 6.175 de puncte. Elina Svitolina, campioana turneului de la Dubai, nu o ameninţă pe Halep, ţinând cont că ucraineanca acumulează doar 5.480 de puncte după câştigarea titlului cu numărul 11 (6-4, 6-0 în finală cu Kasatkina).

Simona Halep are astfel doar o adversară de luat în seamă în lupta pentru şefia tenisului feminin! Caroline Wozniacki este depăşită cu 440 de puncte de Halep, daneza fiind singura rivală care o mai poate detrona pe constănţeancă în perioada următoare. Wozniacki îi va ataca poziţia lui Halep la turneul de la Indian Wells (7-18 martie), dar îi va fi oricum foarte greu să-şi atingă obiectivul ţinând cont că Simona are mai puţine puncte de apărat (Halep - 65, Wozniacki - 215). În Top 10 WTA s-a mai produs o rocadă, Petra Kvitova (9 WTA) întrecând-o pe Angelique Kerber (10 WTA).