Peluza I ” Ilie Oană” a emis un comunicat de presă, semnat şi de Young Wolves, una dintre grupările de la Tribuna a IIa,  pe care îl redăm integral:

13 motive pentru care Cristi Vlad trebuie sa demisioneze

In conformitate cu situatia tensionata aparuta intre suporteri si oficialii clubului Petrolul Ploiesti, cauzata atat de pozitia din clasament a echipei, de meciurile cel puţin suspecte si de expulzarea din lot a unor jucatori care au contribuit decisiv la promovarea in Liga a IIa, membrii Peluzei 1 Ilie Oană ii cer preşedintelui Cristi Vlad sa demisioneze!

Acuzele aduse preşedintelui Cristi Vlad sunt multe si intemeiate, acestea fiind urmatoarele:

1) Politica de transferuri cel puţin pripita si neprofesionista, fara un a exista un scouting de jucatori pe o perioada mai lunga de timp

2) Lipsa de comunicare cu suporterii, asa cum se practica in ligile inferioare, cand cei din urma ajutau financiar si nu numai clubul.

3) Indepartarea unor juniori de perspectiva din cadrul clubului si cedarea lor catre cluburi rivale ( surse din interior sustinand ca s-au incasat pe ei bani la negru).

4) Lipsa de transparenta fata de bugetul clubului si politica de crestere a Centrelor de Copii si Juniori

5) Incalcarea statutului de functionare a clubului prin faptul ca nu este convocat Consiliul Director la luarea deciziilor majore.

6) Demiterea antrenorilor prin dezbinarea vestiarului cu ajutorul unor jocuri facute de jucatori apropiati lui

7) Politica de dezbinare a suporterilor prin discutii separate cu membri din peluze si tribune.

8 ) Meciuri in care echipa evolueaza suspect de slab cand cota la pariuri este foarte mare.

9) Angajarea unor persoane care sa monitorizeze si raporteze activitatea din cele doua peluze.

10) Ratarea cupei Romaniei in acest sezon si pozitia in clasament.

11) Aducerea unor jucatori pe salarii foarte mari si cu prime de instalare dupa care la 2/3 luni rezilierea contractelor acestora.

12) Refuzul de a organiza intalniri cu liderii importanti ai suporterilor pentru prezentarea situatiei echipei, obiective si eventualul ajutor care îi poate fi oferit de către aceştia.

13) Preşedintele C. Vlad are acum o atitudine cel puţin rece si distanta fata de anumiti suporteri care la inceput, in Liga a IV-a, au fost langa el, au donat bani pentru echipa, bani care i-au asigurat salariul de 2500 lei pe care il incasa la liga a 4-a, desi sustinea ca face totul benevol, din dragoste pentru club.

Totodata, il rugam sa ne prezinte macar un sponsor pe care a reusit el, personal sa-l convinga sa semneze cu Petrolul Ploiesti si sa justifice cum strategia lui manageriala este una profesionala de vreme ce clubul nu reuseste sa atraga bani din alte surse ,in afara de sponsorizari, acestea venind cu sprijinul partenerului finantator. Concret, am vrea sa stim cati bani a reusit Petrolul Ploiesti sa obtina in urma trasferurilor de jucatori si cum justifica presedintele Cristi Vlad ca alte echipe cu un buget mult mai mic ca al Petrolului Ploiesti au rezultate.

Conform celor enumerate mai sus membrii Peluzei 1 Ilie Oană, alături de suporterii din tribuna a doua, respectiv grupul Young Wolves, ii cer preşedintelui Cristi Vlad sa demisioneze.