Hipodromul Ploieşti a fost, sâmbătă, gazda unei noi reuniuni oficiale, în cadrul căreia au fost programate patru curse de trap, având ca „main event” Premiul de Mai, şi una de galop, dotată cu Premiul ARAC.

Evenimentul a fost deschis de Premiul Darius, câştigat de Grand Defi, după care a urmat prima cursă listată la pariuri de Casa Fortuna, Premiul Dediţel – Fortuna Silver. O întrecere cu zece cai la start, dar câştigată destul de lejer de iapa Grive Frazeenne, condusă de Adrian Marciu.

Principala cursă a zilei, Premiul de Mai – Fortuna Gold, a avut ceva mai mult suspans, pentru că favoritul Gailluron de Bellen a condus până aproape de intrarea în ultima linie dreaptă, dar a fost descalificat pentru galop prelungit, iar iapa Zi-Zi, condusă de Cristian Slate a profitat şi a scăpat în învingătoare, deşi era cotată cu una dintre ultimele şanse. Festivitatea de premiere a celei mai importante curse de astăzi a fost oficiată de Viceprimarul Ploieştiului, Cristian Mihai Ganea, de reprezentantul Casei de pariuri Fortuna, Dermot Keelan, şi de maestrul emerit al sportului, Titi Tudor.

A urmat, la ora 12.00, cursa de galop dotată cu Premiul ARAC, în care bulgarul Ivan Ivanov, cu armăsarul Ferment, a reuşit din nou să câştige şi să intre în posesia premiului pentru primul loc, în valoare de 1350 de lei. Reuniunea a fost închisă de Premiul Danezul, câştigat de iapa Calligenia BMW, avându-l în sulky pe Cristian Slate.

După cea de-a doua cursă a zilei, a avut loc şi un moment inedit, sportivii din cadrul „Florin Ghiţă Academy” făcând o scurtă demonstraţie de kickboxing pe pista de iarbă din faţa tribunei principale. Tinerii antrenaţi de cel care a câştigat, în 1997, cupa mondială de kickbox şi a fost primul campion Lokal Kombat sistem piramidal de opt luptători vin după participarea  la Cupa Mondiala Judgement Day, organizată de Federaţia Română de Fresstyle-Kickboxing, la Târgovişte, acolo unde au obţinut două medalii de aur şi una de argint.

În plus, pe toată durata reuniunii, cei mai mici dintre spectatori s-au plimbat cu poneiul Perjar, în spaţiul special amenajat, între cele două tribune.

Partenerii Complexului Hipodrom Ploieşti pentru reuniunea de astăzi au fost: Casa de pariuri Fortuna, Federaţia Română de Trap, Asociaţia Calului de Trap, Federaţia Hipică Română, Asociaţia Română a Calului Arab de Curse, Restaurant „La Hipodrom”, Restaurant „The new London”, Complex Rezidenţial 9 Mai, Hotel Alexandros, Radio Prahova, RepublikaNews, Fapt Divers, Teatrul „Toma Caragiu” şi Filarmonica „Paul Constantinescu” Ploieşti.

Următoarea reuniune hipică de trap va avea loc sâmbătă, 25 mai, atunci când vor avea loc două curse semiclasice: Premiul Constantin şi Elena şi Premiul Debutanţilor.