Sâmbătă, 26 mai 2018, va fi ziua care va rămâne înscrisă în noua istorie a Petrolului drept cea în care echipa de fotbal cea mai iubită din Ploieşti şi Prahova va bifa ultima sa prezenţă în al treilea eşalon. Asta după ce-a început urcuşul de la cel imediat inferior. Totodată, dacă anul trecut, pe vremea asta, la manşa a doua a barajului de promovare în Liga a III-a, pe arena Ilie Oană, unul dintre foştii căpitani ai defunctei SC FC Petrolul, Cristi Vlad, actual preşedinte executiv al ACS Petrolul 62 Ploieşti, se retrăgea oficial ca jucător, la partida cu Dentas Tărtăşeşti, sâmbătă va face la fel căpitanul cu numărul unu al ultimelor două sezoane, Claudiu Tudor! Cel obligat să spună stop unei frumoase cariere, trecând prin toate eşaloanele, de la Liga 1 şi până la a IV-a, retragerea fiind grăbită de problemele medicale de la spate. Regizorul din teren şi catalizatorul vestiarului petroliştilor din iarbă, Claudiu Tudor ar mai fi avut, chiar şi la 33 de ani, multe de spus pe teren, dar cu sciatica nu te joci! Cu siguranţă însă, Claudiu îi va fi util clubului găzarilor şi pe mai departe, viaţa mergând înainte! Până la alegerea noului post, Claudiu merită felicitări pentru tot ceea ce-a făcut pentru Petrolul!

Sărbătoarea “lupilor” din iarbă şi din arenă, prilejuită de accederea în antecamera primei scene a fotbalului autohton, va debuta odată cu splendidele coregrafii pregătite de suporteri, pe tot stadionul, de aceea dorindu-se ca prezenţa pe stadion să se facă mai devreme decât ora de debut a meciului, care va fi 19.30. Este clar că, promovată matematic în Liga a II-a, meciul Petrolului din ultima etapă, cel de acasă cu SC Popeşti Leordeni, va trece cumva în planul secund, toţii ochii urmând a fi aţintiţi asupra show-ului din tribune şi peluze. Dar un ochi al fiecăruia se va îndrepta totuşi şi spre antrenorul principal Romulus Ciobanu, cel despre care se ştie deja că va conduce pentru... ultima oară, din spaţiul tehnic, echipa “galben-albaştrilor”, ştirea potrivit căreia FC Petrolul va fi pregătită de un alt tehnician în Liga a II-a, postată în exclusivitate pe www.jurnalulph.ro, încă de săptămâna trecută, fiind confirmată la nivelul de vârf al conducerii executive a clubului găzarilor! Pentru promovare, şi Romică Ciobanu merită felicitări, aşa cum le merită toţi jucătorii pe care i-a pregătit din iarnă încoace, aşa cum merită şi Octavian Grigore, tehnicianul principal din tur!

Sâmbătă, va fi clar mare spectacol şi, ca la fiecare spectacol de gen, arena trebuie să fie plină ochi, pentru că fotbal fără suporteri nu există, dar nici suporteri fără fotbal!



Foto: www.fcpetrolul.ro