La marginea oraşului în care s-a născut „Chelsea de Ialomiţa” a mai rămas doar o umbră a stadionului pe care Brandan, Tibi Bălan şi Bilaşco scriau istorie în urmă cu 11 ani. Pierdută în timp, în continuă stare de degradare, arena serveşte acum echipa locală, care se zbate în mediocritatea Ligii 4, scrie gsp.ro

Sunt 11 ani de când Unirea Urziceni răsturna toate calculele şi câştiga singurul titlu din scurta istorie de Divizia A a clubului. Rapid era pe 8, Universitatea Craiova pe 7, iar Steaua pe atunci prindea doar locul 6, răsuflând cu greu în ultimele minute din campionat. Dinamo fusese lider 21 de etape şi fusese la un pas de a bifa singura participare în grupele Ligii Campionilor. A ajuns pe 3 şi n-a mai prins nici preliminariile. Minunea lui Dan Petrescu şi MM Stoica, "Chelsea de Ialomiţa", cum era poreclită pe atunci, reuşea să dea peste cap toate aşteptările şi să cucerească trofeul suprem.


Pentru o echipă dintr-un oraş cu o populaţie ce abia depăşeşte 15.000 de locuitori urmau dueluri cu Sevilla, Stuttgart, Glasgow Rangers, cu 9 puncte şi o primăvară europeană în Europa League unde Liverpool a aflat de Galamaz, Brandan, Apostol, Arlauskis, Varga sau Tibi Bălan. Băieţi care au intrat definitiv în istoria fotbalului românesc, dar a căror existenţă la Urziceni a fost la fel de meteorică precum a unui hit românesc lansat într-o vară toridă.

Locul care până nu demult îi găzduia pe Adrian Ilie, Victor Piţurcă, Dumitru Dragomir şi multe alte nume sonore din fotbalul românesc e acum uitat, lăsat în voia sorţii. "N-avem apă şi nici curent. Acum gazonul e proaspăt tuns pentru băieţii ăştia ce mai joacă la Liga 4. Îl udăm câteodată cu cisternele, pentru că altfel era mort până acum", ne spune unul dintre oamenii ce-şi mai fac de muncă pe la stadion. Are dreptate, iarba n-arată minunat, e exact de nivelul Ligii 4. Din tabelă a mai rămas doar urma celei care afişa 1-1 la meciul cu Steaua, în ultima etapă din 2008-2009. Nefuncţională, cu vopseaua ştearsă. Tunelul de la vestiar e doar de formă, totul fiind închis, aproape de prăbuşire. Stadionul a mai suferit pierderi de vreo 1.000 de scaune, iar lojele de pe vremuri au fost "sigilate" cu placaje. O umbră, o fantomă a unei campioane dizolvate în 2011, o echipă care a existat atât cât a vrut patronul şi cât a fost o sursă bună de bani.

SURSA: GSP.RO