Echipa de handbal feminin a clubului nostru debutează, în această seară, într-o Cupă Europeană, dar o face în alte condiţii decât cele pe care ni le-am fi dorit. În loc să abordăm primul tur, cu feroezele de la HC Neistin, punându-se doar problema diferenţei de goluri şi aşteptând deznodământul grupei 3 preliminare de Champions League din care se stabileşte adversara din turul secund, fetele noastre au făcut în ultima clipă deplasarea, într-o formulă de avarie, cu doar 8 jucătoare: doi portari – Dragica Tatalovic şi Alina Dumitru şi şase jucătoare de câmp – Marina Dmitrovic, Daciana Balaban-Curtean, Andreea Chiricuţă, Carmen Gheorghe, Ionela Dinu şi Izabela Mitrescu.

Delegaţia noastră, din care mai fac parte antrenorii Neven Hrupec şi Daniel Gheorghe şi masorul Răzvan Constantin, a călătorit ieri toată ziua pentru a ajunge la Torshavn, un drum început la 3.30, când s-a plecat de la Ploieşti pentru decolarea programată la ora 6.30 de pe aeroportul „Henri Coandă”, fiind încheiat seara târziu, la ora locală 21.30 (23.30 în România), după două escale, la Berlin şi Copenhaga. A urmat cina şi un somn binemeritat, iar astăzi nu se va solicita antrenament de acomodare în special din cauza subţirimii lotului, dar şi pentru a nu se adăuga oboseala înaintea meciului de diseară. Cât priveşte abordarea partidei, Neven Hrupec şi Daniel Gheorghe pot fi mulţumiţi doar că nu sunt nevoiţi să improvizeze, cele şase jucătoare de câmp fiind „specializate” pe posturi: Andreea Chiricuţă şi Carmen Gheorghe – extreme, Ionela Dinu – pivot, Daciana Balaban-Curtean, Izabela Mitrescu şi Marina Dmitrovic – la linia de „9 metri”. Nu ne rămâne decât să sperăm că nu vor interveni accidentări, iar fetele vor reuşi să ducă meciul la bun sfârşit!

În ceea ce le priveşte pe adversare, evident că nu sunt foarte multe informaţii obţinute. HC Neistin este campioana ultimului sezon din Insulele Feroe şi a anunţat la EHF un lot format din 15 jucătoare, cu o medie de vârstă de doar 22 de ani şi 3 luni, „stricată” de portarul Frida Petersen (33 ani) şi, mai ales, de extrema stângă Durhuus Jogvansdottir (36 ani). Altfel, 10 dintre cele 15 sportive au sub 21 de ani: 4 au doar 17 ani, una are 19, alte 3 au 20 şi încă două au 21 de ani.

Partida din această seară, contând pentru prima manşă a turului I al Cupei EHF, va fi găzduită de Sala „Hollin a Halsi” din Torshavn, de 600 de locuri (foto), şi se dispută de la ora locală 19.00 (21.00 în România). Confruntarea va fi arbitrată de norvegienii Eskil Braseth şi Leif Andre Sundet, iar delegat din partea EHF va fi britanicul Colin Wills. Returul este programat sâmbăta viitoare, de la ora 18.00, în Sala Sporturilor Olimpia.