Sâmbătă, înainte de prânz, CS Blejoi - secondanta Petrolului ’52 în ierarhia la zi a Ligii A Prahova, trupă aflată la şapte lungimi în urmă - a avut meci în deplasare. Dacă ar fi câştigat pe terenul echipei CS Cornu, “galben-albaştrii”  - în cazul unei victorii, acasă, în dauna Avântului Măneciu - ar fi trebuit să-şi amâne cu o etapă sărbătorirea calificării, matematic, la barajul de promovare în Liga a III-a. Cum Blejoiul a scos doar o remiză albă, ploieştenii au ştiut că depindeau doar de ei să se bucure împreună cu fidelii lor suporteri, după 27 etape, atât de adjudecarea titlului judeţean, cât şi de accederea la baraj. Luând foarte în serios, de la bun început, partida cu Măneciul, Claudiu Tudor şi coechipierii lui au… scăpat de grijă, după un 7-0 sec, ulterior unui 4-0 clar la pauză! Astfel încât, la final de joc, suporteri şi fotbalişti au putut scanda împreună: “Adio, Serie D”, parafrază după mai cunoscutul “Adio, Serie B”!

Deşi cu un prim “11” mult schimbat faţă de cel de la ultimul succes, 5-2 cu AFC Băneşti-Urleta, pe terenul celei din urmă, Petrolul a avut nevoie doar de patru minute pentru a pune pe tabelele de la “Ilie Oană” un scor de forfait: 3-0! Claudiu Tudor, cu o ”dublă” de voleuri, şi Vladimir Butufei, revenit în formă foarte bună în echipa de bază, au rezolvat în minutele 17, 19 şi 21 soarta meciului, reuşita celui din urmă strecurându-se între cele ale căpitanului formaţiei găzarilor. Însă, scorul pauzei a fost de 4-0, după un gol anulat pe motiv de ofsaid, Roland Stănescu marcând şi unul valabil, din centrarea foarte bună a tânărului Alexandru Radu.

Imediat la reluare, Octavian Grigore a mutat cu Tiberiu Niţescu şi Adrian Vintilă în locul lui Roland Stănescu şi, respectiv Georgian Păun, adică jucătorii care au contribuit cu gol sau un assist la rezulatul din primele 45 de minute. Găzarii nu s-au oprit din a asalta buturile lui Alexandru Toma, goal-keeper-ul mănecean făcându-le faţă adversarilor, ca şi în prima repiză, de altfel, în destule situaţii. Nu s-a mai putut opune însă golului lui Roberto Alecsandru, al cărui şut surprinzător, din lateral dreapta, a intrat în plasă pe la colţul scurt, şi nici celor ale lui Nini Popescu, şut fără replică din 17 metri, şi - din nou - Butufei, a cărui reluare a fost deviată sub bară, de către Toma, după o respingere a acestuia la lovitura de cap a lui Alecsandru. Ţinând cont că şi mănecenii au avut două ocazii mari de gol, câtea una de repriză, prin Alexandru Neagu şi, respectiv, Cosmin Savu, cei aproape 1.000 de iubitori ai fotbalul din arenă au avut parte de un duel, chiar dacă inegal, totuşi spectaculos. Festival de goluri şi ţel bifat cu trei runde înainte de final, de petrolişti!

PETROLUl ‘52: Chiş - Olaru, Alecsandru, Chiriţă, Radu - Butufei, Tudor (cpt - 53, Popescu) - Dumitrescu, Păun (46, Niţescu), Gheorghe (61, Catană) - Stănescu (46, Vintilă). Antrenor: Octavian Grigore.

AVÂNTUL: Toma - Constantin, Moise (42, Modrişan;  67, Chercheaţă), Stanciu, Filip (cpt), Borş - Năstase (67, Ciobanu) - Onea, Tudorache (75, Sârbu), Savu - Neagu. Antrenor: Dorinel Beznea.

Au arbitrat: Cristina Părăluţă - Claudiu Dumitru şi Valentin Dediu.

Observator: Marian Deaconu.

Cartonaşe galbene: Alecsandru (31), Popescu (77).


Foto: www.sportonlineph.ro