De astăzi, timp de nouă zile, echipa antrenată de Gheroghe Covaciu se va afla în cantonament, la Predeal. Noutăţile sunt: Iryna Shutska, de la CSM Bucureşti, interul ucrainean Alla Sheiko şi extrema stângă Oana Ionescu. De asemenea, foarte aproape de a semna un acord cu CSM Ploieşti este şi Clara Vădineanu, ultima dată la HCM Râmnicu Vâlcea.

Foarte important este şi faptul că Mirela Roman, golgheter al echipei în sezonul anterior, a semnat un nou contract cu echipa ploieşteană.

Lipsesc cele două jucătoare care participă cu „naţionala” de tineret la Campionatul Mondial din Croaţia, Andreea Chiricuţă şi Mădălina Zamfirescu, precum şi cele două jucătoare accidentate, Alexandra Iovănescu (va reveni, probabil, abia în retur, după operaţia la genunchi) şi Raluca Anghelina (va relua antrenamentele uşoare peste circa 4 săptămâni, după operaţia de menisc suferită în urmă cu o lună).

Adriana Vasilescu va absenta în primele zile, pentru că, astăzi şi mâine, are de susţinut examene la facultate.

Daciana Curtean s-a căsătorit în pauza competiţională, aşa că, din această vară, va figura cu noul nume, Daciana Balaban

„A fost o primă perioadă grea pentru mine şi, mai ales, pentru conducere, deoarece am avut doar opt jucătoare la primul antrenament şi au fost negocieri intense în ultimele zile pentru completarea lotului. Sunt mulţumit pentru moment, dar mai avem mare nevoie de un portar cu experienţă, în primul rând. E posibil să mai apară jucătoare şi pe alte posturi, în special la linia de 9 metri. La munte va fi un program bazat 100% pe pregătirea fizică, cu multe zile în care se vor efectua câte două antrenamente, în aer liber şi în sala de forţă. După revenirea acasă, vom intra în sală şi, în fiecare weekend din luna august, vom participa la câte un turneu de meciuri amicale”, a declarat Covaciu, înainte de plecarea în cantonament

Lotul de jucătoare pentru cantonamentul de la Predeal:

- Gabriela Cristescu, Alina Ifrim (portari);

- Ramona Ştefan, Oana Ionescu, Mirela Roman, Alla Sheiko, Daciana Balaban (Curtean), Ionela Dinu, Iryna Shutska, Clara Vădineanu, Cătălina Preda, Loredana Gărăcel, Adriana Vasilescu şi Andreea Dincu (jucătoare de câmp).