Cluburile din prima ligă a campionatului de fotbal al Spaniei vor începe săptămâna viitoare testele pentru depistarea noului coronavirus în rândul jucătorilor săi, o primă etapă către o posibilă reluare a meciurilor din Primera Division în cursul lunii iunie, informează Reuters.

 

Premierul spaniol Pedro Sanchez a anunţat, sâmbăta trecută, că sportivii îşi vor putea relua pregătirile în aer liber, în mod individual şi în anumite condiţii, începând de luni.

 

În ceea ce priveşte fotbalul, jucătorii şi membrii staff-urilor tehnice trebuie să se supună unui test pentru Covid-19 şi unui alt test pentru anticorpi înainte de a-şi putea relua antrenamentele, aceasta fiind prima fază a protocolului stabilit de La Liga.

 

Faza a doua urmează să permită antrenamentele individuale, începând cel mai devreme din 6 mai, în timp ce faza a treia prevede efectuarea de antrenamente în grupuri mici, pentru ca antrenamentele colective complete să fie permise abia în faza a patra, cu două săptămâni înainte de reluarea competiţiei.

 

Cele patru faze urmează să fie completate în cursul lunii mai, în speranţa reluării sezonului la jumătatea lui iunie, în condiţiile în care au mai rămas de disputat încă 11 etape în campionatul Spaniei.

 

Revista germană Kicker a anunţat miercuri că teste similare ar putea fi efectuate începând de joi în Bundesliga.

 

 

 

Sursa: www.agerpres.ro