S-au scurs 21 de etape din actuala ediţie de campionat a Ligii A Prahova, până la final mai fiind încă nouă, şi deja se poate vorbi despre o mare favorită la câştigarea titlului judeţean şi, implicit, la calificarea în barajul de promovare în Liga a III-a. Înscrisă la finele verii trecute în primul eşalon judeţean sub numele de AS Petrolul ’52 Ploieşti, şi devenită, din iarnă, ACS Petrolul ’52, odată cu primirea Certificatului de Identitate Sportivă (CIS), echipa antrenată de Octavian Grigore şi Gheorghe Liliac, condusă din biroruri de preşedintele de onoare Mircea Dridea şi cel executiv, Cristian Vlad, urmaşa de drept şi de fapt a Petrolului, vezi recunoaşterea suporterilor culorilor galben-albastre, are cele mai multe puncte, 53, şi cel mai bun “adevăr”: +23. Şi în ceea ce priveşte numărul de victorii, 16, tot Petrolul ’52 este pe primul loc, fiind - de altfel - singura formaţie care are înscrisă, pe coloana înfrângerilor, cifra 0. Totodată, este trupa care a primit cele mai puţin goluri din întreaga Ligă A, numai opt, şi a înscris cele mai multe: 81. S-a detaşat la patru puncte de a doua clasată, CS Blejoi, şi mai mult ca sigur va mărşălui fără mari probleme spre barajul care duce către al treilea eşalon naţional, mai ales de când se aude de iminenţa semnării unui acord de colaborare cu o firmă bine cunoscută în Ploieşti, România şi în Europa.

Specific petroliştilor este că, în meciuri, înscriu mai mulţi marcatori, situaţie prin care se explică de ce primul dintre ei, Adrian Mihai Vintilă, cu 12 reuşite, se află la 10 goluri de locul 1 din ierarhia golgheterilor, ocupat de atacantul echipei CS Blejoi, Cosmin Lambru (22). Îmbinând experienţa lui Daniel Chiriţă, Claudiu Tudor şi Georgian Păun, fotbalişti cu experienţa Ligii 1 şi trecuţi de vârsta de 30 de ani, ba primul chiar şi de 40, cu tinereţea şi dorinţa de afirmare a lui Alberto Olaru, Mihai Velisar, Tiberiu Niţescu, abia trecuţi de majorat, dar şi a altor coechipieri ai lor, Tavi Grigore şi Gică Liliac au găsit reţetea succesului. Mai mult, unic posesor de licenţă Pro din toată Liga A Prahova, Grigore a imprimat un stil de joc devenit deja “marcă înregistrată”, unul imposibil de contracarat, chiar dacă este deja arhiştiut de adversare.

În ultima etapă, cea cu numărul 21, Petrolul ’52 s-a impus clar, dar abia în repriza secundă, în dauna Unirii Urlaţi, pe terenul acesteia, cu scorul de 4-0, mai nou-venitul Roland Stănescu bifând o “dublă”. Iată, mai jos, şi celelalte rezultate ale rundei, una cu două mari surpize, eşecurile echipelor CS Băneşti-Urleta pe terenul de la Brebu, respectiv CS Cornu - pe cel al grupării cu o denumire interminabilă, CS Măneşti 2013 Coada Izvorului, şi cu trei rezultate de 4-0:

CS Ceptura - Unirea Cocorăştii Colţ 7-2

Petrolul Băicoi - CSO Tricolorul Breaza 4-0

AFC Brebu - AFC Băneşti-Urleta 1-0

CS Blejoi - Avântul Măneciu 4-0

AS Tufeni-Băicoi - CSO Teleajeanul Vălenii de Munte 1-2

CS Păuleşti - CSO Plopeni 1-1

CS Măneşti 2013 Coada Izvorului - CS Cornu 3-1

Conduce în clasament ACS Petrolul ’52 Ploieşti, urmată de CS Blejoi şi, respectiv, AFC Băneşti-Urleta.

Foto: www.sportonlineph.ro