Câteva sute de suporteri stelişti au venit sâmbătă pe stadionul Ilie Oană, dar se pare, nu pentru a-şi susţine echipa ci pentru a rupe scaunele, a escalada gardurile şi a forţa intrarea în teren. La toate aceste provocări, suporterii ploieşteni şi-au văzut de treabă şi nu au răspuns.
În afară de faptul că jandarmii ploieşteni nu au ştiut să citească bannerele steliştilor care conţineau mesaje obscene şi i-au lăsat să le afişeze în timpul meciului, tifoşii stelişti au avut de la început „probleme“ cu gardul despărţitor pe care l-au clătinat de vreo trei ori pe durata meciului. Între petroliştii de la peluza 2 şi stelişti s-a încins un dialog contondent, iar acţiunea bucureştenilor s-au văzut într-o avalanşă de scaune galben-albastre aruncate peste gard (aproape 300 de scaune distruse, potrivit primelor date ale SGU). Nici ploieştenii nu au stat cu mâinile şi le-au returnat materialul vandalizat.
Ciudat este că steliştii au fost lăsaţi singuri în „ţarc“, fără să fie supravegheaţi de nimeni. După 20 de miunte de scandal, paznicii firmei de pază - aşa-zişii stewarzi - au solicitat prezenţa jandarmilor tot în exteriorul ţarcului. Lucrurile s-au calmat până la finalul meciului, când după eşecul cunoscutei „hore a bucuriei“, jucătorii roş-albaştrii au venit să-şi salute suporterii, ocazie cu care, se pare, i-au invitat să vină alături de ei pe gazon. Ultraşii, din dragoste, au vrut să dea năvală în teren, fără să mai ţină cont de nimic.
A fost nevoie de peste 10 „stewarzi“ – să le spunem aşa – să împingă o poartă care permite accesul pe terenul de joc. Lupta a fost la limită, câteva zeci de bucureşteni aproape că-şi făcuseră loc, iar finalul meciului putea fi compromis. Jandarmii erau gata să intervină, dar paznicii au reuşit, din fericire, să închidă poarta şi să-i pună un lacăt chinezesc.
Nu este cazul unui scenariu cu „dacă“, dar în situaţia în care suporterii bucureşteni ar fi intrat pe teren, forţele de ordine nu ar fi reuşit să stăvilească o eventuală ripostă a galeriei ploieştene. Consecinţele unor astfel de gesturi provocatoare puteau fi grave, însă nici stafful stelist, nici liderii galeriei bucureştene nu le-au conştientizat, ori nu le-a păsat de ele.
A rămas evidentă reacţia ezitantă a jandarmilor prahoveni şi a stewarzilor, vizavi de atitudinea belicoasă şi agresivă a suporterilor stelişti, care au fost lăsaţi să rupă scaunele, să forţeze poarta, gardurile şi să le escaladeze.