Ungurii ne-au dat lecţii de luptă, de fotbal, de patriotism, de orice la acest European. Da, au plecat şi ei acum acasă, dar după ce s-au calificat în optimi şi după ce au fost învinşi de Belgia. Parcă o altă echipă faţă de Albania.

Ungaria a primit patru goluri în meciul disputat duminică seară, primul în  minutul 10, de la Alderweireld, după o greşeală mare la fază fixă, şi pe următoarele trei, în ultimul sfert de oră al partidei, când a riscat foarte mult. Între timp, a alergat după egalare, a fost aproape să o obţină în mai multe rânduri. Desigur, şi belgienii se puteau desprinde mai repede, dar ăsta e fotbalul pe care noi l-am uitat.

Belgia va juca în sferturi cu Ţara Galilor, vineri.  

Ungaria — Belgia 0-4 (0-1) 

Au marcat: Toby Alderweireld (10), Michy Batshuayi (78), Eden Hazard (80), Yannick Carrasco (90+1). 
 

                                                ***

 

Franţa merge şi ea în sferturi, după ce s-a impus cu 2-1 în faţa Irlandei.

Irlanda a deschis scorul în minutul 2, prin penalty-ul lui Robbie Brady. Franţa a revenit în actul secund, cu golurile lui Antoine Griezmann din minutele 57 şi 61.

Franţa va întâlni în sferturi învingătoarea din meciul Anglia — Islanda.

 

                                                   ***

Germania s-a impus clar în meciul cu Slovenia, scor 3-0. Golurile campioanei mondiale au fost marcate de Jerome Boateng (min.8), Mario Gomez (min.43) şi Julien Draxler (63).

Mesut Ozil a ratat un penalti în minutul13.

Germania s-a calificat în sferturile de finală ale EURO 2016 fără să încaseze niciun gol de la debutul competiţiei, după 2-0 cu Ucraina, 0-0 cu Polonia şi 1-0 cu Irlanda de Nord — în grupă şi 3-0 cu Slovacia — în optimi.

Nationalmannschaft, care participă pentru a 12-a oară consecutiv la un Campionat European, are în palmares trei titluri de campioană continentală (1972, 1980, 1996), precum şi trei finale disputate (1976, 1982, 2008).

La ediţia trecută, din 2012, Germania s-a oprit în semifinale, fiind învinsă la limită de Italia (1-2), pe care o va putea reîntâlni acum în sferturile de finală, dacă Squadra Azzurra va reuşi să treacă de deţinătoarea titlului european, Spania, azi, pe Stade de France.

Agerpres