Fostul petrolist Jeremy Bokila, autorul golului cu care Petrolul câştiga finala Cupei României contra CFR Cluj, meci disputat la 1 iunie 2013, se pregăteşte să îşi încheie socotelile cu echipa rusă Terek Groznai.

Deşi are un contract care expira la 30 iunie 2017, atacantul congolez nu s-a putut adapta în campionatul Rusiei şi nu a mai avut aceleaşi prestaţii că în epoca sa de glorie de la Ploieşti.

În aceste condiţii, Bokila e decis să plece. Nu a fost inclus în lot în ultima etapă, câştigată de Terek, cu nou-promovata Ural. Bokila a jucat foarte puţin în acest început de sezon şi îşi caută o echipă.

Însă ruşii nu sunt dispuşi să accepte un împrumut al jucătorului, singura condiţie pentru a accepta plecarea lui Bokila fiind vânzarea jucătorului. Orice mişcare privind jucătorul trebuie făcută până luni, când când expiră perioada de transferuri din Rusia.

Atacantul congolez (care are şi cetăţenie olandeză), în vârstă de 25 de ani este cotat pe transfermarkt.co.uk  la 1,32 milioane lire sterline ( aproximativ 1,7 milioane euro ) în timp ce, potrivit aceluiaşi transfermarkt, suma pentru care Petrolul l-a transferat în Rusia a fost mult mai mare, respectiv 2,46 milioane lire sterline (aproximativ 3,1, milioane euro).

Pretenţiile actuale ale ruşilor pentru transferul lui Bokila sunt de mai puţin de 2 milioane de dolari (1,7 milioane de euro) ceea ce dovedeşte că pentru Terek Groznai „afacerea Bokila” nu a fost tocmai una profitabilă.