Echipa România Regală dispută duminică 27 mai, ora 14, pe stadionul Ilie Oană din Ploieşti, al doilea meci amical internaţional în compania finanţatorilor S.C. Heerenveen, echipă olandeză din prima divizie olandeză, club format în 1922 din fuziunea "Athleta" cu studenţii şcolii HBS din "De Spartaan".

Lovitura de începere a partidei va fi dată de Rodion Camataru, fostul număr 9 al Naţionalei României şi al echipei S.C. Heerenveen şi de cel mai fidel apărător al culorilor galben albastre, petrolistul Octavian Grigore. Heerenveen a jucat în ediţia 2000-2001 în UEFA Champions League. Principalul său rival din zona nordului Olandei fost mereu FC Groningen. De aproape trei decenii, echipa evoluează în Prima Ligă şi a participat aproape anual în Cupa UEFA. Interesant e că echipa este susţinută de antreprenori locali. Heerenveen este un orăşel în zona Frizia de aproximativ 30.000 de locuitori, considerat un oraş al sporturilor.

Echipa România Regală a fost fondată în primăvara anului 2017 la iniţiativa lui Cătălin Şerban şi Dan Nicodim, lideri ai Alianţei Naţionale pentru Restaurarea Monarhiei , în vederea reeditării primului meci internaţional al Regatului României, desfăşurat la Belgrad, în compania Regatului Sârbilor, Croaţilor şi Slovenilor în 8 iunie 1922, în ziua nunţii Regelui Alexandru I al Sârbilor, Croaţilor şi Slovenilor cu Principesa Maria- Mignon a României, fiica Regelui Ferdinand Întregitorul şi a Reginei Maria a Romaniei. Având sprijinul Federaţiei Române de Fotbal, al Universităţii Politehnice Timişoara şi al Asociaţiei Suporterilor lui Poli Timişoara-Druckeria, partida dintre România Regală şi Serbia Regală s-a încheiat cu scorul de 5-3, partida desfăşurându-se pe stadionul Ştiinţa din Timişoara, în 11 iunie 2017.

Meciul dintre olandezi şi români a fost contractat de antrenorul federal Daniel Boruga şi antrenorul federal Mihai Cojocaru. Datorită lui Florin Şari, manager proiect Euro 2020 şi Federaţiei Române de Fotbal, precum şi a clubului Petrolul Ploieşti partida se va desfăşura în cele mai bune condiţii tehnice. Sub conducerea antrenorului federal Daniel Borugă, zis Mister, meciul amical cu olandezii de la Heerenveen, reprezintă o nouă etapă de pregătire în vederea revanşei solicitate de Echipa Regală a Serbiei , de la Belgrad, din 9 iunie 2018, fiind ultimul test important înaintea partidei decisive.

El consideră că “olandezii sunt mai bine organizaţi tactic, dar echipa sa prin voinţă, determinare şi luciditate va putea înfrânge puternicul adversar.” A ţinut să precizeze că nu este interesat de scor, cât de evoluţia purtătorilor de tricouri cu însemne regale. Suntem interesaţi de un rezultat bun doar la Belgrad, unde trebuie să-i învingem din nou pe sârbi”, a mai precizat antrenorul Borugă.