Simona Halep, locul 4 WTA, a învins-o pe croata Donna Vekici, locul 86 WTA, scor 6-4, 6-1, şi s-a calificat în turul trei la turneul de categorie Premier Mandatory de la Indian Wells.

Halep, care, sâmbătă, a scris pe Facebook, un mesaj emoţionant după decesul bunicului ei, s-a impus scor 6-4, 6-1, după o oră şi 11 minute de joc.

La 5-4 în primul set, Halep a discutat cu antrenorul Darren Cahill, care i-a transmis să fie încrezătoare şi să-şi facă jocul, pentru că este doar la primul meci la turneul american.

În turul trei, Simona Halep o va întâlni pe sportiva franceză Kristina Mladenovic, locul 26 mondial, care a trecut de germana Annika Beck, locul 61 mondial, scor 6-0, 7-5.

Halep şi Mladenovic s-au mai întâlnit de trei ori până acum, jucătoarea franceză impunându-se de două ori. Ultimul meci dintre cele două a avut loc în 2015, la Cincinnati, când Halep a câştigat, scor 7-5, 5-7, 6-4.

Accederea în turul trei la Indian Wells este recompensată cu 65 de puncte WTA şi 41.350 de dolari.

Simona Halep a obţinut titlul la Indian Wells în 2015, iar în 2016 a fost eliminată în sferturi.

Halep a disputat ultimul meci la 1 februarie, când a învins-o, cu scorul de 6-4, 7-6 (2), pe croata Ana Konjuh, locul 39 WTA, calificându-se în sferturile de finală ale turneului de la Sankt Petersburg. După acest meci, ea s-a retras de la competiţia rusă de categorie Premier din cauza unei accidentări al genunchi şi a declarat forfait pentru întâlnirea de Fed Cup România - Belgia şi pentru celelalte turnee din februarie.