“Am o fractură de piramidă nazală şi un stend la inimă din fotbal. Aşa că nu se pune problema să-mi fie pusă la îndoială pasiunea pentru fotbal. De asemenea, nu poate spune nimeni că îmi este frică de ceva în fotbal”.

Valentin Sinescu este antrenor principal interimar. A spus că se află “sub protecţia” consilierului tehnic Mihai Teja. În traducere, înseamnă că viitorul antrenor principal este cel care se ocupă de pregătirea meciurilor. Mergând pe firul logic, tot el trebuie să răspundă pentru rezultate. Şi, pentru că tot vorbim despre rezultate, Rednic a plecat după ce a scris cu negru cinci înfrângeri la rând pe teren propriu. Mâine, Petrolul joacă acasă cu Universitatea Cluj. Lumea simte că legătura cu Florian Walter s-a păstrat la un anumit nivel.  Sinescu simte însă că Petrolul va juca corect şi că trebuie să câştige. Cum fostul preşedinte CA al Petrolului, actual finanţator la U Cluj a ieşit din spaţiul public şi are probleme cu dosarul instrumentat de DIICOT Prahova, cei de la Cluj se simt lăsaţi în plata Domnului. La propriu, pentru că se tem foarte tare că nu-şi mai vor vedea banii, aşa cum a declarat antrenorul acestora.

Dar să lăsăm problemele clujenilor asemănătoare cu ale Petrolului, până la nivelul situaţiei sportive. Momentan, Petrolul are de pierdut doar diferenţa de bani dintre locurile 3 şi 4, 5 sau 6, în timp ce U îşi joacă una dintre ultimele şanse la salvarea de la retrogradare.

Conferinţa de presă susţinută de Sinescu a fost savuroasă, însă în spatele vorbelor  îşi fac loc drama prin care trece Petrolul şi pasiunea unui ploieştean care îşi doreşte foarte mult să contribuie la îndreptarea lucrurilor.

 “Meciul prinde cele două echipe într-un context ingrat. Are o miză uriaşă pentru U Cluj, poate fi pentru ei meciul decisiv. Walter nefiind de găsit, nu ştiu dacă putem corela unele lucruri cu partida de mâine.

M-aş bucura ca evoluţia jucătorilor de la Petrolul să alunge acest spectru care s-a abătut spre tribune, al ideii că sunt mercenari Eu sunt ploieşten, ştiu fiecare stradă şi ştiu ce înseamnă Petrolul pentru ploieşteni. Aş vrea ca lucrurile astea să se regăsească şi în jocul de mâine.

Nu-mi era dor să revin în funcţia de antrenor principal, dar sunt mândru. Nu trufaş. Sunt mândru că sunt antrenor la Petrolul, chiar şi interimar, chiar şi sub protecţia unui consilier tehnic. Mă simt responsabil pentru acest oraş.

Orizontul posibilităţilor Petrolului nu mai este foarte sus. Este un sfârşit de ciclu, mulţi jucători nu vor dori să facă parte din echipă odată cu noua organizare financiară.

La meciul cu U Cluj nu trebuie să ne apărăm doar onoarea, ci este în joc şi situaţia economic ă a clubului: locul al treilea care înseamnă bani mulţi în plus.

Tehnic vorbind, Petrolul are un avantaj faţă de U Cluj. Teja cunoaşte foarte bine jucătorii. Pe de altă parte, echipa pe care o vom întâlni este scufundată în disperare. Îmi doresc să fie o confruntare care să se desfăşoare sub spectrul adevărului.    

Am avut o discuţie cu conducerea în care am fost întrebat dacă vreau să continui la Petrolul din vară. Nu puteam fi mai bucuros! Ca să vin aici, am renunţat la 2.500 de euro de la Galaţi. Pentru mine nu sunt bani puţini. Am făcut junioratul la Petrolul, mi-am dorit mult să joc aici, dar, din păcate, ca fotbalist, n-am avut anvergura necesară. A fost făcută o ofertă şi am acceptat. Am vrut să fiu pe gazon, pe stadionul Ilie Oană, cu oamenii în tribună.

Cred că situaţia clubului se va îndrepta, că vom urma o direcţie bună, dacă vom reuşi să găsim pârghiile financiare corecte.

Respectând proporţiile, sunt de părere că, în reconstruirea echipei, modele de urmat ar fi Botoşaniul sau Iaşiul, din iarnă încoace. Nu vorbesc despre Europa, când mă refer la Botoşani, pentru că acolo nu poţi ajunge decât cu TAB-ul în condiţii civilizate. Dar, în România, nu aş da în fotbal salarii mai mari de 5.000 de euro, decât în situaţii cu totul speciale, de jucători care să fie factori determinanţi în parcursul pozitiv al echipei. Şi oricum, nu mai mari de 10.000. Fotbalişti cu peste 10.000 joacă la echipe care, aparent, nu spuneau mare lucru în Europa, dar, iată, joacă în semifinale (n.r. – Dnepr). La noi, din sezonul viitor, trebuie să existe un echilibru real între ce oferă fiecare şi ce primeşte.

Jucătorii Petrolului au fost răsfăţaţi şi, din această cauză, intrarea în insolvenţă a accentuat lucruri care, până atunci, erau latente.

Fanii Petrolului sunt pătimaşi şi ataşaţi de echipă. Dar nu trebuie să facem o confuzie sordidă. Unele acţiuni au dus la suspendarea tribunelor şi la amenzi care nu pot să facă bine echipei. Trebuie să punem toţi umărul pentru a îndrepta lucrurile.

Mi-a spus, de curând, cineva de la Astra, echipă aflată în transhumanţă, că ei vor termina pe locul al treilea.  Nu accept o asemenea afirmaţie.

A revenit în lot Vasilache, a fost şi o dorinţă a lui Mihai Teja şi a conducerii. El n-a lucrat însă cu mingea în ultimele două săptămâni şi nu cred că va face parte din primul unsprezece. Vasilache este un jucător bun şi, după cantonamentul din Antalya, am crezut că va fi unul dintre cei mai buni din echipă în retur. Nu-mi explic ce s-a întâmplat.

Alcenat şi Tamuz vor pleca. Nu putem să le cerem, în actuala situaţie, să rămână. Pentru mine, pentru noi, cei din Ploieşti, lucrurile stau altfel şi gândim altfel. Ei însă au venit, şi-au planificat viitorul, au familii, caută situaţii finaciare mai favorabile.”