O dată, încă o dată şi încă o dată! De trei ori! Aşa au făcut fotbaliştii Petrolului în meciul disputat contra lui FC Braşov. Meciul a avut povestea lui, cu final fericit pentru oaspeţi şi cu disperare maximă pentru ploieşteni. Nu doar pentru că Petrolul este campioana ratărilor în acest start de sezon, ci şi pentru că au avut în faţă o echipă care a pipernicit fotbalul şi l-a mutat de pe gazon în sala de teatru, tragerile grosolane de timp ale ardelenilor fiind tolerate de Marius Băcăneală, Bumbăneală, Brambureală sau cum l-o fi chemând. Dar nu d-aia nu a câştigat Petrolul!

Contra a gândit meciul în corelaţie cu partida de la Arnhem, cu Vitesse şi a făcut 6 schimbări faţă de ultima partidă disputată de petrolişti. Şi ar fi făcut mai multe dacă Benga nu ar fi avut febră (l-ar fi menajat pe Geraldo) şi dacă Morar nu s-ar fi accidentat la antrenament (Contra vroia să-l menajeze şi pe Grozav).

Petrolul nu a câştigat pentru că Grozav a lufat în minutul 3 cu poarta goală, după o pasă ideală a lui Priso, pentru că Abel Camara a tras în bară, din întoarcere, în minutul 16 şi pentru că Ionescu a scos de pe linia porţii mingea deviată de acelaşi Camara după un corner executat de Teixeira. Şi, Petrolul nu a câştigat pentru că Mustivar, scăpat singur-singurel cu Marinescu, a dat-o în bară, aşa cum tot în bară s-a oprit şi lobul de efect al lui Boudjemaa, în minutul 85. Cu puţin mai mult ghinion, putea fi chiar mai rău pentru Petrolul. Madeira a ratat în minutul 29 din 6 metri, dintr-o poziţie ideală, iar Vagner, scăpat singur cu Pecanha (minutul 70), nu l-a putut învinge pe brazilianul din poarta Petrolului. Petrolul nu a câştigat pentru că a ratat exasperant şi de această dată, dar şi pentru că Gicu Grozav a jucat foarte slab.

După ce au tras de timp un meci întreg, fără ca Bocăneală să le arate un singur cartonaş galben pentru asta, braşovenii au mai tras de timp şi la conferinţa de presă de după meci. Iar când, în sfârşit, antrenorul Szabo şi-a făcut apariţia, a spus nişte platitudini cel puţin la fel de înfricoşătoare ca şi simulacrul de fotbal pe care l-au etalat braşovenii.

De partea cealaltă, Contra a încheiat frumos o seară urâtă: „Fotbalul a fost nedrept cu noi în ultimele trei meciuri şi sper ca la Arnhem să primim ceea ce fotbalul ne-a luat în aceste partide”

Fie-i Guriţa aurită!

Petrolul – FC Braşov 0-0                                                       

FC Petrolul: Pecanha – Achim, Geraldo Alves, Yamissi, Guilherme – Mustivar (cpt), De Lucas -  Priso, Teixeira (57 Dore), Grozav (69 Boudjemaa) – Camara (57 Younes). Antrenor: Cosmin Contra.
 
FC Braşov: Marinescu – Străuţ, Oltean, Machado, Cr. Ionescu (cpt) (77 Păun) – Almeida – Vagner, Mateiu, Madeira, Tătar (80 Da Silva) – Fonseca (72 Danquah). Antrenor: Adrian Szabo.
 
Au arbitrat: Marius Bocăneală (Galaţi) – Szabo Gero (Cluj Napoca) şi Cristian Marius Marchidanu (Brăila).
 

Arbitru de rezervă: Cristina Dorcioman (Bucureşti).
 

Observatori: Adrian Vidan (Bucureşti, FRF) şi Marian Albu (Bucureşti, LPF).