Cosmin Contra, antrenorul Petrolului Ploieşti, a prefaţat astăzi partida pe care gruparea petrolistă o va disputa la poalele Tâmpei, duminică seara. Tehnicianul Petrolului a punctat faptul că ar fi preferat să joace acest prim meci oficial din 2014 pe teren propriu, dar şi că există probleme medicale în tabăra petrolistă: “Aş fi vrut să jucăm acasă acest prim meci. Este foarte important să nu mai facem niciun pas greşit, dar meciul nu va fi uşor. Avem probleme medicale: Teixeira şi Marinescu nu sunt în lot, Albin nu este la capacitate maximă, iar Tamuz este în urmă cu pregătirea. Cred că va fi în lotul de 20, nu ştiu dacă va juca, însă. Voi vedea! Partida va fi dificilă nu doar pentru că întâlnim un adversar incomod, care ne-a luat un punct şi acasă, ci şi pentru că este prima partidă oficială”

Contra a mai punctat că îl cunoaşte foarte bine pe Cornel Ţălnar, actualul antrenor al stegarilor, şi se aşteaptă ca Braşovul să joace ofensiv: “Eu ştiu că lui Cornel Ţălnar îi place fotbalul ofensiv, lui îi place să atace. Dacă nu va fi aşa, oricum ne-am obişnuit ca echipele să se aglomereze împotriva noastră, aşa că nu va fi o noutate!”

Absenţele din lotul braşovean sunt unele importante, dar asta nu înseamnă, în viziunea lui Contra, că există vreo certitudine că echipa gazdă va avea de suferit!

“Cu siguranţă Grigorie, Marius Constantin şi Buga sunt fotbalişti pe care Braşovul i-ar fi vrut în teren la acest meci. Bun, va juca al treilea portar, dar asta nu înseamnă că el nu poate prinde meciul vieţii cu noi! Am mai văzut asta! Nu de puţine ori portarul echipei care a jucat contra noastră a fost jucătorul etapei!”, a punctat Contra.

Înaintea startului oficial din 2014, Contra a indicat în mod clar principala problemă care trebuie să dispară din jocul Petrolului, pentru a avea şanse la titlu: “Să nu mai ratăm aşa de mult!”