Nu voi angaja niciodată la club oameni ca Zotta sau Argăseală - i-a declarat colegului Edi Moldovan finanţatorul Petrolului, Dan Capră. În contextul arbitrajului criminal al lui Colţescu de la meciul cu CFR, această declaraţie merită tot respectul iubitorilor fotbalului.

E o invitaţie la normalitate într-o lume anormală, cea a arbitrajului din fotbalul mioritic. Moda conducătorilor proveniţi din rândul foştilor arbitri a fost lansată acum trei decenii de Dinamo. De atunci, în organigrama clubului din Ştefan cel Mare au apărut nume precum Constantin Petrea, Nicolae Petriceanu, Vasile Ianul, Mircea Stoenescu sau Jean Grama. Alte cluburi, cu precădere bucureştene, au preluat-o. În 1999, când Rapid a învins pe F.C. Naţional în Parcul cu Platani iar arbitrul Constantin Zotta a fost fugărit de Gino Iorgulescu, preşedintele bancarilor, am intuit că, peste ani, actualul conducător al stegarilor ar putea deveni un important factor de decizie în Giuleşti. Şi nu m-am înşelat. Din nefericire. Recunosc însă că n-am bănuit traiectul profesional oarecum asemănător al lui Valeriu Argăseală, atunci când fostul asistent a greşit grav în favoarea Stelei la un meci cu Rocar.

Spiritului petrolist îi sunt proprii rezultatele obţinute pe gazon şi nu în afară acestuia. De aceea, declaraţia lui Dan Capră poate fi văzută şi ca o mănuşa aruncată altor competitoare.