Jeremy Bokila, atacantul Petrolului care a crezut mai mult în promisiunile impresarului decât în contractul cu echipa ploieşteană, a ajuns şi el la Terek Groznîi. Bokila, acel jucător profesionist de fotbal care a dat cu flit Petrolului pentru că, în viziunea lui, clubul vroia să-i fixeze o clauză de reziliere de 2,5 milioane de euro, a ales să o ia pe cărări europene, dând probe pe la mai multe echipe, fără ca el să ajungă la vreuna dintre ele. Nu pentru că nu ar avea calităţi fotbalistice, ci pentru că situaţia lui contractuală era în antiteză cu ceea ce declara el: Sunt jucător liber!

În cele din urmă, dându-şi seama că riscă să iasă complet din circuitul fotbalistic, Bokila şi-a pus coada între picioare, a plecat capul şi, tot graţie Petrolului, acel club pe care l-a denigrat, a ajuns acum la un acord cu Terek Groznîi.

Interesant pentru Jeremy este altceva. Grozav, de exemplu, avea clauză de reziliere de 3 milioane de euro şi nu s-a supărat, nu a plecat de la echipă. A rămas, a jucat, a dat goluri prin Europa League şi a obţinut un transfer prin care a ajutat clubul, dar care îi conferă şi lui câştiguri substanţiale. Aşa se face, dacă eşi jucător profesionist şi dacă îţi vezi de treabă doar pe teren. Petrolul a obţinut pentru Gicu Grozav un preţ peste valoarea lui piaţă. Bokila putea face acelaşi lucru. Să rămână la Petrolul, să joace în Europa League, eventual să marcheze şi nişte goluri, ca să atragă atenţia cluburilor importante şi să se transfere într-un mod avantajos atât pentru el, cât şi pentru club. Nu a făcut-o şi a fost vândut sub la un preţ cu 1,3 milioane de euro mai mic decât valoarea lui de piaţă.

Interesantă este şi opţiunea Petrolului, aceea de a nu-l păstra pe jucător, după ce s-a întors. Este şi logică, dacă vreţi, Bokila fiind recidivist, el mai având o astfel de rătăcire şi în iarnă. Practic, însă, Petrolul nu stă rău: are de primit bani frumoşi din aceste transferuri şi a rezolvat şi cazul Bokila, unul care părea, la un moment dat, fără sfârşit.

Teoretic, prin plecările lui Grozav şi Bokila, Petrolul pierde valoric, cel puţin deocamdată. Contra a anunţat, însă, că în această săptămână speră ca la Petrolul să mai ajungă patru fotbalişti, doi dintre ei fiind români.