După câţiva ani de pauză în care a avut timp să se certe inclusiv cu mentorul său Victor Piţurcă, Vivi Răchită şi-a făcut reintrarea în fotbalul prahovean aşa cum ştie mai bine. Cu scandal.

Răchită a făcut o serie de afirmaţii gratuite la adresa avocatului George Botez, pe care conslierul local le-a desfiinţat într-un interviu acordat Jurnalului Prahovean.

Într-o postare pe un site local, Vivi Răchită v-a atacat, afirmând că dumneavoastră aţi fi interesat de impresarierea de jucători şi că doriţi că marca Petrolul să meargă la CSM unde aţi avea interese că agent de jucători de fotbal

Domnul Răchită a ratat şansă vieţii şi anume aceea de a ţine gură închisă. A început prin a intoxică suporterii cu poveşti despre oameni de afaceri care susţin echipa şi îl vor pe el manager al noii echipe. Iar acum, când i-am demonstrat că nu există suport financiar local şi că poveştile cu implicarea sa în readucerea mărcii în patrimoniul municipalităţii sunt basme de adormit copiii, începe să mintă la adresa mea. Atât ştie, atât poate, atât face!

Aţi fost acuzat că dumneavoastră aţi fi de vină pentru dezastrul de la Petrolul deoarece aţi fost sfătuitorul fostului primar Bădescu.

Ce pot spune faţă de asemenea afirmaţii? Minciuni patentate! Eu, în calitate de consilier local şi primarul Bădescu am fost – şi asta se ştie – pe poziţii divergente atunci când a fost vorba de finanţarea Petrolului din banii publici. Ba chiar, la un anumit moment, când am susţinut suspendarea finanţării din cauza  anchetei DNA, am intrat în conflict deschis. Dezastrul de la Petrolul a fost generat de faptul că managementul a fost catastrofal. Când echipa era finanţată din bani publici, managerul avea 10.000 de euro pe luna, bani în mâna. Când finanţarea publică s-a sfârşit, Daniel Capra nu a acordat aceleaşi salarii. Şi asta pe bună dreptate. În rest, relaţia mea cu clubul Petrolul a fost generată de faptul că preţ de 4 ani am fost abonat al clubului. Cu cotizaţia la zi. Spre deosebire de Vivi Răchită, eu am ţinut toată viaţă cu Petrolul !

Aţi avut vreodată firma de impresariat sportiv?

Niciodată şi nici nu sunt interesat de fenomen. Domnul Răchită minte şi ştie foarte bine asta. Singură întâlnire pe care am avut-o cu el, întâmplător, a durat 2 minute, cred că acum doi ani şi i-am spus că în cadrul cabinetului vreau să deschid un departament de avocatură sportivă pentru susţinerea litigiilor sportive, inclusiv la T.A.S., în asociere cu o firma de avocatură din Elveţia. Este un proiect pe care îl am în vedere în continuare că profesionist în drept. Însă, de aici până la minciunile debitate de Răchită e drum lung. Nu am discutat niciodată despre faptul că doresc să fiu agent de jucători şi asta o ştie foarte bine. Am deja o meserie de aproape 30 de ani şi o fac cu profesionalism. Nu am nevoie de extensii profesionale. Pe de altă parte, cum puteam eu să-i cer sprijinul lui când toată lumea ştie că nu este agreat la federaţie din cauza caracterului său ? Victor Piţurcă vă poate spune mai multe despre relaţia cu Vivi Răchită.

Răchită va acuză că faceţi jocuri politice. Ce aveţi de spus?

Eu mi-am asumat întotdeauna decizia ca fiind proprie, nu de partid. Domnul Răchită, înainte de alegeri, se dădea susţinător fie al candidatului Ganea, fie al candidatului Dobre, de fiecare dată prin cârciumi, să iasă în picioare orice ar fi şi oricare ar fi rezultatul. Sunt zeci de oameni care au văzut cameleonismul acestui individ. Dacă îl întrebai, era membru PSD sau PNL, în funcţie de împrejurări. Asta da poziţie demnă!

Totuşi, ce credeţi că a declanşat această reacţie virulentă?

Sincer, omul acesta se crede Mesia fotbalului ploieştean. Crede că în afară de el nu mai există nimeni interesat, pregătit şi acceptat în fotbal. E o problema de psihologie. Nu mă pot pronunţă mai departe deoarece îmi sunt depăşite competenţele. Am discutat cu mulţi oameni de fotbal din Ploieşti, cu fostele glorii ale Petrolului, cu suporteri şi nimeni nu este de acord cu acapararea mărcii Petrolul pentru a două oară de către un grup de interese. Să înţeleg că toţi cei care nu împărtăşesc opiniile domnului Răchită trebuie înlăturaţi din orice proiect ? Fraţii Dridea, Octavian Grigore, Silviu Crângaşu, Dincuţă, Catinca, Lucian Rădulescu şi alţii nu reprezintă nimic pentru fotbalul ploieştean ?

Ce transmiteţi iubitorilor fotbalului ploieştean, suporterilor echipei Petrolul?

Să stea liniştiţi ! Este acum o emulaţie în jurul mărcii abia sosită la primărie, dar va trece atunci când se va pune problema susţinerii financiare a echipei. Dacă avem oameni care vor să „mânuiască banii”, nu prea avem doritori să susţină financiar. Există două soluţii legale: prima, organizăm echipa Petrolul că fiind exclusiv a primăriei, finanţată din banii municipalităţii. A două soluţie este o licitaţie privind folosinţa acestei mărci în baza unui contract, contra cost şi pe baza unei garanţii financiare consistente, la dispoziţia primăriei. Şi, vă rog să mă credeţi, că această dublă poziţie este dacă nu unanim, cel puţin general acceptată. Şi nu ne grăbim pentru că un grup de oportunişti doresc să ne ameţească. Suntem oameni maturi şi responsabili. Voi încerca să pun în discuţie şi un referendum local privind nouă formă de organizare a echipei de fotbal Petrolul. Fiind banii şi marca ploieştenilor, ei au dreptul să decidă. Nu eu, nu Răchită, nu altul.

Continuă războiul cu Vivi Răchită?

Războiul ? Cu cine …. ?