Deşi te-ai fi aşteptat ca miniştrii PSD să fie...”saraci, dar cinstiţi”, iar liberalii nişte investitori adevăraţi, în Guvernul Ponta, lucrurile stau tocmai pe dos. Conform declaraţiilor de avere, reprezentanţii PSD îşi suplimentează considerabil veniturile din închirierea proprietăţilor şi din dividende. Nu de alta, dar dacă ar trăi din salariul de ministru, care ajunge pe la vreo 5.000 de lei pe lună, şefii ministerelor nu prea şi-ar permite multe lucruri. Din fericire, nu prea sunt nevoiţi să trăiască doar din salariul de bugetar.
Spre exemplu, Dan Şova, ministrul marilor proiecte, a câştigat în anul fiscal 2012 aproximativ 135.000 euro din închirierea unor proprietăţi. Şova este proprietarul a două case de locuit în Bucureşti (de 300 mp, respectiv 462 mp) şi a uneia în Izvorani (240 mp). Şi colegul său de la fonduri europene, Orlando Teodorovici, obţine 5.000 de euro pe lună din chirii. Teodorovici deţine 50% cotă parte din trei case de locuit în Bucureşti, plus un apartament. La fel de bine stă şi viceprim-ministrul Gabriel Oprea, care încasează  82.000 euro pe an din închirierea unor proprietăţi. Iar la capitolul proprietăţi, Oprea stă foarte bine. El deţine două apartamente şi două case de locuit (de 828 mp, respectiv 467 mp), toate în Bucureşti, o altă casă de locuit de 818 mp în Voluntari, precum şi case de vacanţă în Predeal, Mangalia, Venus şi Constanţa.
Dintre liberali, doar Eugen Nicolăescu a descoperit calea suplimentării veniturilor din chirii. Ministrul Sănătăţii şi-a închiriat apartamentul din Târgu Mureş şi a obţinut în 2012  suma de 13.700 de lei.
Şi la capitolul dividende, miniştrii cabinetului Ponta stau foarte bine. Astfel, pesedistul  Dan Nica a încasat dividende de 283.500 lei, de la Viticom SRL Panciu, unde deţine 40% din acţiuni. Liviu Voinea a câştigat 135.000 lei din dividende de la VBD Alliance Consulting SRL (fosta Voinea Business Developement). Fostul ministru al Transporturilor Relu Fenechiu a trecut în declaraţia de avere 900.000 lei din dividende de la SC Fene Grup SA (96% cota de participare) şi SC Tehnorom SRL.