Preşedintele de onoare al PNL, Mircea Ionescu Quintus, a afirmat, în cadrul întâlnirii cu membrii ACL, că respectă hotărârea judecătorească privind Statutul PNL, însă nu poate accepta ca o instanţă să se substituie "voinţei nete a PNL".

Quintus a spus că el este cel care a introdus în Constituţie sintagma "nimeni nu e mai presus de lege", în acest context afirmând că în ceea ce priveşte PNL "nimeni nu e mai presus de legea PNL, care este statutul partidului".

"Respect hotărârile judecătoreşti, timp de 50 de ani ca avocat am pledat pentru respectarea legilor, dar nici nu pot să accept că o instanţă judecătorească se poate substitui voinţei nete, unanime a membrilor PNL", a spus Quintus în faţa celor câteva sute de simpatizanţi ai ACL prezenţi la întâlnirea cu liderii naţionali ai PNL şi PDL.

Acesta a arătat că Iohannis a fost ales în funcţia de preşedinte al partidului potrivit "tuturor regulilor". "Este şi rămâne preşedintele PNL până intră la Cotroceni", a spus Quintus.

Seniorul liberal i-a îndemnat pe aleşii locali prezenţi la întrunirea politică "să nu plece capul şi să nu cedeze presiunilor politice" deoarece dincolo de orice avantaj material rămâne mândria de a putea sta "cu fruntea sus".

La 97 de ani, Quintus, cel mai vechi membru al PNL, le-a povestit celor prezenţi că a condus lucrările a şase congrese ale liberalilor participând la alegerea a tot atâtora lideri naţionali ai PNL.

Seniorul Quintus i-a făcut şi o caracterizare lui Klaus Iohannis, candidatul ACL la preşedinţia României: "Ein Mann, Ein Wort". Iar Iohannis ca să demonstreze că merită încrederea preşedintelui de onoare a povestit cum a mers în Germania pentru a atrage firme care să ofere locuri de muncă pentru sibieni.