Viceprimarii , vicepreşedinţii de Consilii Judeţene , directorii serviciilor deconcentrate de la PNL, rămaşi în funcţie în teritoriu după ruperea guvernării USL vor fi schimbaţi. Vicepremierul Liviu Dragnea a declarat, la Alexandria, că în contextul formării unei alianţe cu PDL-ul, peneliştii nu mai au ce căuta în administraţie, alături de PSD.Vicepremierul Liviu Dragnea, prezent la Alexandria pentru semnarea unor contracte cu fonduri europene al căror beneficiar este administraţia din Teleorman, a afirmat că începând din acest moment alianţa USL care încă mai funcţiona în administraţia locală s-a încheiat.

”Am încercat în toată perioada campaniei electorale să avem un relaţie corectă cu colegii de la PNL. Practic, PNL a rămas la guvernare în administraţia locală chiar şi după ce s-a rupt USL-ul. Am auzit de la cei care conduc partidele că vor să rupă orice colaborare cu PSD şi am hotărât să nu îi încurcăm”, a spus vicepremierul Liviu Dragnea.

După spusele acestuia, în perioada următoare vor avea loc alegeri în toate forurile din admistraţia locală unde PNL-ul încă mai are oameni în funcţiile de conducere.

Cât priveşte modul în care peneliştii vor fi îndepărtaţi din conducerea administraţiilor locale, Dragnea a afirmat că demisia ar fi cel mai potrivit gest.

În ceea ce priveşte viitoarea colaborare dintre PDL şi PNL, Liviu Dragnea consideră că o eventuală fuziune va duce la dispariţia Partidului Naţional Liberal. ”Ultimul partid istoric parlamentar din România va fi desfiinţat” , a spus Dragnea.

Poziţia PSD s-ar putea schimba doar în situaţia în care liberalii vor contesta alianţa cu PDL-ul şi vor declara public că preferă colaborarea cu PSD. ”Dacă se va întâmpla aşa ceva, ne vom aşeza la masă şi vom discuta”, a mai spus Dragnea.

În Prahova, liberalii ar putea rămâne fără postul de vicepreşedinte al Consiliului Judeţean Prahova, cel de viceprimar al Ploieştiului, precum şi fără numeroase funcţii de directori ai unor deconcentrate sau al unor instituţii aflate în administrarea Consiliului Judeţean sau a Primăriei Ploieşti