Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a stabilit ca termenul de judecare în dosarul de incompatibilitate al lui Klaus Iohannis să fie joi. ACL riscă să rămână fără candidat, dacă Iohannis va fi declarat incompatibil.

Klaus Iohannis ar putea ieşi brusc din cursa prezidenţială, iar ACL riscă să rămâne fără candidat. Şi asta la doar câteva zile după ce şi-a înscris oficial candidatura pentru scaunul de la Cotroceni. Procesul prin care Iohannis este acuzat de incompatibilitate de către ANI urmează să aibă un termen joi la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie. Vineri, ANI ceruse un termen de urgenţă Înaltei Curţi în acest dosar.

Această variantă fusese enunţată încă din luna iulie la Realitatea TV de jurnalistul Rareş Bogdan. 

"În cazul lui Iohannis, care e un om de o seriozitate extraordinară, există această problemă foarte serioasă. În cazul în care vom ajunge să avem o decizie nefavorabilă lui Iohannis în septembrie sau un termen care să ducă procesul spre luna noiembrie - decembrie, ne putem trezi că totul e aruncat în aer. Ne putem trezi cu candidatul stângii, Ponta, cu un scor de semifinală Germania - Brazilia", a declarat atunci jurnalistul Rareş Bogdan.

În situaţia în care Klaus Iohannis va fi declarat incompatibil de Înalta Curte, Alianţa Creştin-Liberală rămâne fără candidat. Variantă în care va trebui să se reorienteze spre un candidat înscris deja în cursă fie să se rupă şi fiecare partid -PNL sau PDL să mizeze pe o variantă. Acestea ar putea fi Elena Udrea, Teodor Meleşcanu, Călin Popescu-Tăriceanu sau Monica Macovei.