Preşedintele Băsescu a declarat, la ultima conferinţă de presă organizată în calitate de şef al statului, că nu are nicio părere de rău că pleacă de la Cotroceni, întrucât are sentimentul că a făcut tot ce a putut pentru ca România să se modernizeze, chiar dacă nu a fost "un preşedinte genial", subliniind totodată că poate alte tactici decât confruntarea ar fi fost mai bune.

Întrebat dacă pleacă de la Cotroceni cu un sentiment de părere de rău sau de eliberare,  Traian Băsescu a declarat că nu are "niciun fel de părere de rău".

"Nu am de ce să am vreun regret, nu plec nici cu părere de rău, am sentimentul că atât cât am putut, că în mod cert n-am fost un preşedinte genial, dar atât cât am putut am făcut tot pentru a mişca lucrurile înainte, pentru ca România să avanseze, să se modernizeze. Poate aş fi putut face mai mult, poate alte tactici decât confruntarea ar fi fost mai bune, deşi mi-am dat întotdeauna seama că orice s-ar fi putut discuta dacă pe masa de negociere se aducea şi justiţia. Şi atunci am preferat această bătălie continuă în care am totuşi satisfacţia că cei care m-au suspendat de două ori pentru cauza justiţiei vorbesc astăzi ce spuneam eu în 2005", a mai spu şeful statului.