După săptămâni întregi de suspans şi de tensiuni interne, social democraţii ploieşteni au, în sfârşit, un candidat la funcţia de primar al municipiului reşedinţă de judeţ.

Cristian Ganea, primarul interimar al Ploieştiului şi preşedintele organizaţiei municipale, a fost prezentat drept candidatul oficial al PSD la Primăria Ploieşti. Anunţul a fost făcut de Bogdan Toader, preşedintele PSD Prahova, într-o conferinţă de presă, la care au fost prezenţi parlamentari, consilieri locali şi consilieri judeţeni. Conducerea centrală a partidului a fost reprezentată de senatorul Niculae Bădălău, secretarul regional al PSD.

"Cristian Ganea este omul faptelor şi mai puţin al vorbelor. Primarul Ploieştiului trebuie să fie un bun gospodar, să fie activ, mereu în mijlocul oamenilor iar Cristi Ganea este un astfel de om", a spus Bogdan Toader, liderul PSD Prahova.

Cristian Ganea a declarat că desemnarea drept candidat îl onorează şi îl obligă, în acelaşi timp. "Ştiu că este o responsabilitate uriaşă această nominalizare, va fi greu, dar nu imposibil, să câştigăm alegerile locale. Am alături de mine oameni care doresc binele Ploieştiului şi sunt convins că ploieştenii au încredere în noi", a afirmat Ganea.

Cristian Ganea este membru PSD din 2008, are 48 de ani şi este, de profesie, economist. Din luna decembrie 2015 este viceprimarul cu atribuţii de primar al Ploieştiului.