Premierul Victor Ponta şi-ar dori ca primarul Sibiului, Klaus Iohannis, să facă parte din executiv. Este prima declaraţie pe care şeful guvernului o face după ce liberalii au propus schimbarea a patru miniştri - de la Interne, Finanţe, Sănătate şi Economie şi l-au nominalizat pe Klaus Iohannis ca vicepremier şi ministru de Interne. Într-o declaraţie pentru TVR, premierul a precizat de la Soci că edilul Sibiului ar fi un plus pentru guvernul pe care îl conduce.

„Am văzut propunerile făcute de colegii liberali. Sunt oameni de valoare, în frunte cu domnul Iohannis pe care nu doar că îl doresc în Guvern, dar cred că ar aduce un plus Guvernului”, a spus Victor Ponta.

„Am o relaţie foarte bună cu domnul Iohannis. Ne cunoaştem de ceva timp. Cred că ar fi un mare câştig pentru Guvern. (...) Celelalte decizii tehnice, cum vom proceda în continuare, le vom lua în ţară, împreună, cu calm şi cu gândul cum e mai bine pentru sarcina principală a Guvernului de a-şi continua programul pe trend pozitiv al României", a mai declarat şeful Executivului, într-o aluzie la reticenţa pe care PSD o are faţă de ideea ca Iohannis să fie şi vicepremier sau să nu renunţe la fotoliul de primar.

Este prima reacţie a premierului după nominalizările făcute vineri de PNL. Declaraţia a fost făcută la Soci trimisului special al TVR, Liviu Iurea.