Preşedintele UNPR, Gabriel Oprea, a asigurat, sâmbătă, la Consiliul Naţional al PSD, că partidul său nu face "înţelegeri pe sub masă" şi susţine în continuare Guvernul Ponta, subliniind însă că în egală măsură îl susţine pe preşedintele Klaus Iohannis în proiectele de securitate naţională.

Oprea a mulţumit PSD pentru corectitudinea partenriatului politic şi a dat asigurări de continuare a acestuia.

"Sunt aici pentru a vă asigura că UNPR rămâne acelaşi partener devotat alianţei din care face parte. De fiecare dată ne-am respectat cuvântul dat, de fiecare dată ne-am demonstrat seriozitatea şi onestitatea, fiindcă am pus întotdeauna umărul la stabilitatea economică şi politică a acestei ţări. Vom face acelaşi lucru în continuare. De aceea, susţinem Executivul condus de Victor Ponta şi susţinem actuala majoritate parlamentară. Indiferent de speculaţii, UNPR rămâne fidel principiului stabilităţii (..) Mu facem jocuri de culise, nu facem înţelegeri pe sub masă şi, cel mai important, nu ne lăsăm partenerii la greu", a declarat Oprea.

Acesta a arătat că UNPR susţine interesul naţional şi, din aceste considerente, şi proiectele preşedintelui Iohannis, neputând ignora contextul regional de securitate şi nici rolul preşedintelui în acest domeniu.

"Totodată, UNPR rămâne fidel interesul naţional, susţine orice demers în acest sens, indiferent de iniţiatorul acestuia. Prin urmare, aşa cum îl susţinem pe Victor Ponta la guvernare, la fel îl susţinem pe preşedintele Klaus Iohannis în prioecte majore de securitate naţională pe care şi le asumă în raport cu prevederile Constituţiei (...) Vom vota orice proiect de interes naţional, orice proiect pentru România, indiferent de formaţiunea politică care îl iniţiază", a susţinut preşedintele UNPR.

Oprea a mai spus că forţa construcţiei politice PSD-UNPR este dată şi de rezultate, iar, pentru aceste rezultate, ambele formaţiuni trebuie să se concentreze pe guvernare.