Ovidiu Silaghi a fost propus, oficial, ministru al Transporturilor. Duminică, premierul Victor Ponta anunţa că scrisoarea va fi trimisă la Cotroceni luni la prima oră. Sunt însă puţine şanse ca Silaghi să depună jurământul ca ministru prea curând. Preşedintele Traian Băsescu i-a cerut premierului să-şi ducă la capăt interimatul de 45 de zile pentru a finaliza procedura de privatizare a CFR Marfă.
Şi totuşi, liberalii încep să îşi facă probleme în eventualitatea în care Traian Băsescu va respinge varianta Silaghi. Se pare că PNL nu are o variantă de rezervă, iar o parte dintre liberali suspectează o înţelegere ascunsă între preşedinte şi premier. Peneliştii se tem şi de varianta în care, în eventualitatea unei remanieri guvernamentale, premierul Victor Ponta va decide să unească anumite ministere. Se vorbeşte despre fuzionarea dintre Ministerul Transporturilor cu cel al Marelor Proiecte şi de cea dintre Ministerul Economiei cu cel al Energiei.
Rămâne de văzut când va decide preşedintele Traian Băsescu să îşi spună părerea despre nominalizarea liberalilor pentru şefia Transporturilor şi dacă Ovidiu Silaghi va depune jurământul de ministru sau se va trezi implicat într-un dosar penal.