Ioan-Mircea Paşcu a fost ales vicepreşedinte al Parlamentului European, europarlamentarul PSD fiind singurul candidat pentru postul rămas vacant în urma numirii Corinei Creţu în funcţia de comisar european pentru Politică Regională, de la 1 noiembrie.

Mircea Paşcu a fost singurul candidat şi a fost votat de 284 din cei 461 de europarlamentari prezenţi la sesiunea de la Bruxelles, informează Mediafax.

Înainte de vot, un eurodeputat eurosceptic a anunţat că renunţă la candidatură, acuzând înţelegeri şi "un pact meschin" între principalele grupuri politice din PE.

Mai mulţi eurodeputaţi au reclamat procedura de vot cu doar două opţiuni - "da" şi abţinere - şi i-au cerut preşedintelui Martin Schulz să ia în considerare posibilitatea de a vota "împotrivă".

Schulz a explicat că este vorba de o procedură standard, aplicată pentru alegerea tuturor vicepreşedinţilor Parlamentului European. Între cei 14 vicepreşedinţi ai PE se numără şi un alt europarlamentar român, Adina Vălean, din partea Partidului Popular European.