Klaus Iohannis, liderul PNL şi candidatul ACL la preşedinţia României a venit la Ploieşti pentru o întâlnire cu „activul de partid”.

Sala mare a Casei de Cultură a Sindicatelor s-a dovedit neîncăpătoarea, semn că  atât Roberta Anastase, cât şi Mircea Roşca au vrut să le demonstreze şefilor de la Bucureşti, că judeţul Prahova este unul puternic  şi pot mobiliza fără nicio problemă foarte multe persoane. Sau...poate că liderii ACL Prahova s-au temut că membrii de partid nu vor veni la şedinţă şi s-au asigurat că au foarte multe rezerve. Astfel nu ne explicăm de ce au invitat peste o mie de persoane într-o sală cu o capacitate de maxim 800...

Discursuri, discursuri

Liderii PNL şi PDL s-au întrecut în discursuri, dar cel care a capacitat cu adevărat sala a fost Mircea Ionescu Quintus. Seniorul liberal a reuşit la 97 de ani să fie aplaudat de liberali şi democraţi, toată lumea declarându-se încântată de luciditatea şi claritatea preşedintelui de onoare al PNL.

Din păcate discursul lui Klaus Iohannis, actualul lider al partidului, a fost uşor dezamăgitor. E drept că şi după ce ai avut ca lider naţional al partidului un orator desăvârşit precum Crin Antonescu, este foarte greu pentru cineva să vorbească în faţa unei adunări de partid fără a fi comparat cu predecesorul. Iohannis a avut un discurs plat, fără prea multe inflexiuni ale vocii, un discurs bine învăţat şi recitat asemeni unui student la examen.

De altfel, umbra lui Antonescu a plutit cam pe toată durata adunării, mulţi dintre liberalii prezenţi întrebându-se de ce nu este şi Crin în sală.

Răspunsul a  venit în conferinţa de presă din partea deputatului Mircea Roşca, liderul PNL Prahova. Roşca a explicat senin că el a fost cel care nu l-a invitat pe Crin Antonescu, dar îl va chema cu altă ocazie.

Totuşi nu putem să nu observăm că Antonescu a fost uitat cam repede la Ploieşti, deşi în campania pentru alegerile parlamentare fostul lider a participat la nenumărate întruniri, ajutându-şi colegii să câştige un mandat de parlamentar.

Cu toate acestea, membrii ACL, prezenţi la Casa Sindicatelor, au trecut peste absenţa lui Crin Antonescu şi au aplaudat îndelung discursul lui Iohannis. Păcat însă că liderul liberal a repetat cam acelaşi discurs pe care îl prezentase şi în faţa peneliştilor şi pedeliştilor de la Târgovişte.

Oricum Klaus Iohannis a demonstrat la Ploieşti că are, încă, o mulţime de minusuri, iar dacă vrea cu adevărat să câştige alegerile trebuie să se schimbe din mers şi să devină mult mai flexibil. Doar simpatia românilor faţă de punctualitatea nemţească nu prea îi asigură cheile pentru poarta Cotrocenilor. Iar până la alegeri a rămas cam puţin timp...