După un turneu în ţară şi numeroase întrevederi organizate pentru a verifica „pulsul” organizaţiilor PNL, fostul premier Tăriceanu pare hotărât să finalizeze proiectul unui nou partid liberal, declarat ca „reformator” .

Deşi acest proiect nu a avut rezonanţa aşteptată de fostul lider liberal, se pare că orice întârziere în aplicarea planului ar avea consecinţe negative în încercarea de scindare a liberalilor. Cum proiectul PNL de constituire a unei zone politice de dreapta unite, prin asocierea cu PDL, este unul care are un timing  foarte rapid şi Tăriceanu pare că se grăbeşte cu partidul pe care doreşte să îl constituie.

Interesant este faptul că, deşi iniţial s-ar fi bucurat de susţinere din partea nemulţumiţilor din cadrul PNL, cei mai mulţi dintre cei care susţineau acest proiect s-au retras din „ schemă”. Cert este că, cu susţinerea PSD, noul partid se doreşte a fi continuatorul PNL în cadrul USL, alianţa care şi-a dat obştescul sfârşit acum două luni.

Potrivit siteului stiripesurse.ro, presiunile PSD au avut efect până la urmă. Preşedintele Senatului Călin Popescu Tăriceanu urmând să îşi lanseze noul partid chiar săptămâna viitoare alături de mai mulţi foşti demnitari ai PNL din Guvernele Tăriceanu şi Ponta, precum şi de o serie de parlamentari.

Iata convocatorul trimis  trimis de fostul premier pentru adepţii săi:

“Stimaţi prieteni, aş vrea să vă ştiu alături de mine şi de alţi mulţi liberali întemeietori, joi 12 iunie, ora 15.00, la Sala Mică a Palatului Stirbey Vodă când vom lansa la ‘apă’ către societate, un nou proiect pentru regăsirea identităţii liberale, către un stat inteligent bazat de cercetare şi creativitate“, se spune în sms-ul trimis de comitetul de iniţiativă al noului partid.