Ludovic Orban a reacţionat la afirmaţia copreşedintelui USR PLUS Dacian Cioloş, care a spus că nu va sta la “târguieli” privind o eventuală guvernare cu liberalii. Liderul PNL a declarat că este interesat de datele alegerilor locale, şi anume că PNL a obţinut cele mai multe voturi politice la nivel naţional, 34%, în timp ce USR a ieşit pe locul 3, cu 13%, scrie Digi24.

 

Ludovic Orban a vorbit la B1 TV şi despre afirmaţia copreşedintelui USR PLUS Dacian Cioloş, care a spus că eventualele parteneriate după alegerile parlamentare vor fi gândite în funcţie de viziunea proprie privind modul în care România trebuie să fie guvernată şi nu se va sta la "târguieli", USR PLUS urmând să explice principiile pentru construirea bunei guvernări.

 

“Cum adică nu va negocia? Împreună l-am sprijinit pe Nicuşor Dan. Pe mine mă interesează datele. PNL a câştigat alegerile, cu 34%, pe locul doi a fost PSD, cu 30%, asta la votul politic, acum facem analizele pe votul pentru primari, votul pentru consilieri locali, votul pentru preşedinţi de consilii judeţene, şi pe locul trei USR, cu 13%. Acesta e rezultatul, iar ca şi câştiguri am văzut că unii nu văd decât victoriile de la Timişoara şi de la Braşov ale USR-PLUS. Foarte bine, asta a fost voinţa alegătorilor, deşi ambii primari pe care i-am avut noi au nişte rezultate deosebite în administrare – sigur, poate durata prea mare a mandatului, poate incapacitatea de a comunica, dar rezultatele concrete se văd, în Timişoara nu ştiu câte pasaje, nu ştiu câte dezvoltări imobiliare spectaculoase, sistem de management al traficului”, a afirmat preşedintele PNL.

 

Dacian Cioloş a declarat că eventualele parteneriate după alegerile parlamentare vor fi gândite în funcţie de viziunea proprie privind modul în care România trebuie să fie guvernată.

 

 

Sursa: www.wall-street.ro