SD Alba a lansat, joi, un proiect prin care vrea să selecteze persoane care nu au mai făcut politică şi care, după ce vor trece printr-o selecţie pe internet şi un scrutin similar unor alegeri reale, vor fi incluse pe lista de candidaţi ai partidului pentru Consiliul Local Alba Iulia.

Preşedintele PSD Alba, deputatul Ioan Dîrzu, a declarat, joi, pentru News.ro, că organizaţia a lansat proiectul "Lista Albaiulienilor” cu scopul de a realiza o listă de candidaţi pentru Consiliu local care să reflecte societatea din Alba Iulia şi care să fie rezultatul unui proces democratic, deschis şi transparent de selecţie.

Dîrzu a spus că, în perioada martie - aprilie 2016, orice locuitor din Alba Iulia care respectă criteriile de moralitate şi de transparenţă poate să se înscrie pentru a face parte din lista Partidului Social Democrat pentru alegerile locale din acest an.

"Ne dorim ca pe această listă să fie oameni care nu au mai făcut politică, oameni care nu sunt cercetaţi, anchetaţi sau condamnaţi penal, care nu au făcut poliţie politică şi îndeplinesc condiţiile legale pentru a candida. Ne-am dori, dacă este posibil, să fie persoane cu o pregătire profesională solidă, care respectă criteriile de integritate şi moralitate ale PSD” a spus Dîrzu.

Potrivit acestuia, social-democraţii din Alba au realizat şi un site pe care sunt explicate etapele şi criteriile de selecţie pentru cei care vor să fie incluşi pe lista de candidaţi ai PSD pentru Consiliul Local Alba Iulia.

Ioan Dîrzu a explicat că pentru a intra în această competiţie cei interesaţi trebuie să adune o listă de 50 de susţinători, care va fi verificată prin sondaj, doritorii vor fi apoi evaluaţi dacă îndeplinesc criteriile, iar în perioada 5 aprilie - 15 aprilie toţi cei care au întrunit condiţiile vor putea face campanie pentru a fi votaţi pentru a face parte din lista Partidului Social Democrat pentru Consiliul local Alba Iulia.

În 16 aprilie, PSD Alba doreşte să organizeze alegeri şi, la fel ca în cadrul unui scrutin adevărat, orice cetăţean cu drept de vot în Alba Iulia va putea vota pentru desemnarea candidaţilor pentru Consiliul Local Alba Iulia. Biroul de vot va fi organizat la sediul PSD Alba, urmând să existe secţii de vot în mai multe zone din oraş.