Peste 400 de liberali prahoveni au participat ieri la Delegaţia Permanentă a PNL Prahova, şedinţă care s-a bucurat de prezenţa lui Crin Antonescu, preşedintele formaţiunii politice. A fost prima ieşire a lui Antonescu, după decizia liberalilor de a ieşi de la guvernare, iar întâlnirea s-a desfăşurat în cel mai mare secret. Vigilenţi, peneliştii au avut grijă să ferece bine sala pentru ca nu care cumva vreun picior de străin să pătrundă şi să afle strategiile de campanie ale liberalilor prahoveni.

Liberalii au încercat să asigure cât de cât accesul ziariştilor la discursul preşedintelui Antonescu, însă  condiţiile tehnice au cam lăsat de dorit şi credem că era mult mai simplu şi mai puţin costisitor ca ziariştii să fie lăsaţi în sală la discursul liderului PNL.

Dincolo de secretomania dusă la extrem, Crin Antonescu nu s-a ferit să laude liberalii prahoveni anunţându-i ferm că „Mircea Roşca este preferatul meu dintre preşedinţii de filiale judeţene”.  „Sunteţi o filială importantă, mai ales că aveţi aici singurul preşedinte PNL de după revoluţie care nu a plecat din partid: Mircea Ionescu Quintus. Prin plecatea lui Călin Popescu Tăriceanu, Mircea Ionescu Quintus nu este numai cel mai în vârstă membru PNL, dar şi singurul fost preşedinte care nu a activat în minim două partide”, a spus Antonescu, în aplauzele sălii.

Lăcomia lui Ponta

 

"Victor Ponta se dovedeşte crescut la şcoala unei lăcomii nefârşite", a mai afirmat Crin Antonescu, joi seară, la Ploieşti.

"Să vă intre bine în capul vostru de pesedişti că dacă noi ne numim «naţional-liberali», purtăm această moştenire, purtăm această obligaţie şi această onoare. Deci nu se poate trece de o anumită limită (... )Niciodată nu vom călca onoarea şi imaginea partidului nostru pentru o funcţie de guvernare sau alta. Ce a înţeles domnul Ponta din asta aţi văzut, a refuzat până la capăt, convins că ne vom duce cu căciula în mână, să dea PNL ceea ce era al său. De fapt, nu să dea, ci să pună în aplicare. Postul de vicepremier şi de ministru de Interne, şi celelalte două, convins că în PNL va izbucni un scandal, numai să nu iasă de la guvernare. Nu a înţeles nimic din ce i-am spus, i-am explicat că dacă Băsescu nu a reuşit să-l dea jos pe Tăriceanu când era Tăriceanu preşedinte al partidului, să mă dea jos pe mine de patru ani de zile de când stau în opoziţie şi de când sunt atacat de dimineaţă până seara, nu va reuşi nici el acum. Nu a înţeles, aceşti oameni nu au ruşine, nu au obraz, nu au memorie, că de asta noi suntem partid istoric şi ei sunt doar partid cu multe voturi, nu au acele lucruri elementare care pot să ţină, cu oricâte concesii un parteneriat", a susţinut Antonescu.

"Pur şi simplu, prin decizii abuzive erau luate de la miniştrii noştri, de la şefii noştri de agenţii şi duse în partea cealaltă. Domnul Ponta, de la care speram să fie reformatorul şi ponderatorul tradiţionalei lăcomii pesediste, se dovedeşte crescut la şcoala acestei lăcomii nesfârşite", a mai declarat Antonescu.

Ulterior, întrebat într-o conferinţă de presă când a devenit Victor Ponta lacom, Antonescu a răspuns: "Eu nu ştiu când a devenit, eu vă pot spune când am constatat eu. Foarte repede".

Preşedintele PNL a detaliat, spunând că a constatat lăcomia lui Ponta "foarte repede" după ce PNL şi PSD au intrat împreună la guvernare, întrucât înainte de intrarea la guvernare "e greu să constaţi lăcomia cuiva".

De asemenea, întrebat de ce nu a denunţat în timpul guvernării lăcomia de care îl acuză acum pe Victor Ponta, liderul PNL Crin Antonescu a răspuns: "Pentru că nu se fac asemenea lucruri. Pentru că atâta vreme cât ţii o construcţie politică nu te duci la televizor să povesteşti tot ce nu-ţi convine în construcţia respectivă. Eu am tras un semnal de alarmă, am avut nişte discuţii, dar nu era normal şi nu e normal".