Hoţul strigă hoţii! Aşa s-ar putea traduce atitudinea liberalilor prahoveni care boicotează şedinţele Consiliului Judeţean Prahova, invocând ilegalităţi inchipuite la desemnarea viceprimarilor Ploieştiului. Ce treabă o avea Ploieştiul cu Consiliul Judeţean nu prea înţelegem însă îl anunţăm pe senatorul Iulian Dumitrescu că şi colegii săi de partid au ieşit din cabina de vot fluturând votul la vedere.

Cel mai bun exemplu este deputatul Alexandri Nicolae, candidatul PNL la postul de viceprimar,  care a ieşit arătând votul tuturor celor prezenti. El o fi avut vreo dispensă de la PNL? Sau ală nu e tot vot ilegal, dacă luăm în calcul "urletele" liberalilor?

Nu doar Alexandri Nicolae a ieşit cu votul la vedere, ci si colegul său de partid Iulian Bolocan.

Imaginile sunt mai mult decât elocvente, şi îl îndemnăm pe senatorul Dumitrescu să îşi înstruiască şi colegii în ceea ce priveşte corectitudinea unui vot de persoane. Ba mai mult, îl rugăm să întrebe prin consiliile locale de prin comunele judeţului, acolo unde votul pentru viceprimari se face cu mânuţa sus, fără niciun buletin de vot.

Domnule Dumitrescu, aţi uitat să specificaţi în comunicatul de presă că nici colegii dvs de partid nu au votat ca la carte....

Renunţarea la caracterul secret al votării este o acţiune contrară prevederilor legale şi constituţionale. Ni s-a explicat de catre juristi consacraţi că putem vorbi despre infracţiunea de abuz în serviciu având în vedere faptul că, pe întreaga durată a mandatului, aleşii locali se consideră în exerciţiul autorităţii publice, iar încalcarea secretului votului reprezintă încalcarea obligaţiilor de serviciu asumate de către consilierii locali", scrie PNL Prahova într-un comunicat de presă. Deci, logica simplă ne spune că şi candidatul PNL la funcţia de viceprimar este vinovat de abuz în serviciu.....Că doar imaginile de pe internet sunt publice!