Dan Voiculescu a primit 10 ani de închisoare în Dosarul ICA! Procurii DNA au cerut, iar judecătorii au confirmat acuzaţiile: 10 ani de închisoare.

Nimic neobişnuit? La judecata pe fond, cea de la Tribunalul Bucureşti, procurorii au cerut 12 ani (maximul de atunci prevăzut), dar judecătorii i-au dat lui Voiculescu doar 5 ani, adică mai puţin de jumătate. La Curtea de Apel, Voiculescu a ”beneficiat” de legea mai favorabilă, cea din noul Cod Penal, în care pedeapsa maximă era mai mică, de 10 ani, însă a luat exact maximum: dublu faţă de cât primise iniţial.

Pe acest scenariu expus chiar de preşedintele României, Voiculescu ar putea fi salvat chiar de omul pe care îl acuză ”că l-a băgat în puşcărie”! Traian Băsescu spunea, pe 9 iulie 2006, în discursul susţinut cu ocazia Zilei Justiţiei, că va graţia persoana condamnată când va observa diferenţe mari între pedeapsa acordată pe fond şi cea acordată de instanţa superioară.

”O să vă spun ca practică: ori de câte ori voi observa mari discrepanţe între modul cum a fost judecat la o instanţă un caz şi modul cum a fost judecat la o instanţă superioară, întotdeauna voi utiliza instituţia graţierii, permiţându-mi chiar să şi judec…Până la urmă, şi dumneavoastră aveţi nevoie să vă daţi seama cum judecă Preşedintele. ”, a spus Băsescu.

SURSA: Stiripesurse.ro