Deputatul prahovean Sebastian Ghiţă, plecat recent din PSD, a anunţat că, din ianuarie, îşi va face propriul său partid.

”M-am gândit că un nou partid politic, o nouă platformă politică ar putea schimba ceva. Din ianuarie, strângem semnături pentru un nou partid. Victor Ponta nu e PSD. El a fost chemat ca să reformeze acest partid, să îi dea o şansă nouă”, a anunţat duminică Ghiţă la România TV

Reamintim că Sebastian Ghiţă şi-a anunţat demisia din partid pe 26 noiembrie, ca urmare a unei discuţii purtate cu Victor Ponta. Decizia lui Ghiţă a venit la o zi după ce i-a cerut preşedintelui onorific al PSD, Ion Iliescu, să se retragă pe motiv că este un reprezentant al comunismului, iar acest lucru afectează partidul.

"Ponta trebuie să reformeze acest partid şi să îi convingă pe unii din acei oameni de faptul că este o problemă. Azi Victor Ponta m-a chemat în biroul lui şi am discutat. Mi-a spus nemulţumirile legate de mine, gândurile pe care le împărtăşim în comun şi i-am spus simplu şi clar că voi demisiona din PSD. Victor Ponta mi-a cerut această demisie şi i-am înţeles argumentele", a precizat Ghiţă.

Întrebat, luni, despre partidului pe care are de gând să-l înfiinţeze Sebastian Ghiţă, premierul Victor Ponta a răspuns: „E proiectul lui, eu am fost totdeauna numai în PSD şi aici voi face politică”.