Biroul Executiv al PNL s-a reunit în şedinţă, vineri, la ora 11,00, la Palatul Parlamentului.

 

UPDATE 12:15 - Lodovic Orban, după excludere: “Sunt victima unei găşti demolatoare care a luat o decizie absurdă. În loc să plece ei de la conducerea partidului sau să se excludă pe ei pentru ceea ce au făcut, au formulat excluderea mea din PNL. De ce spun că sunt onorat? pentru că acest lucru demonstrează clar că eu nu am absolut nicio legătură cu toate nenorocirile care au fost făcute de Iohannis şi de gaşca demolatoare după data de 1 iunie. Aici e vorba de aruncarea României în criză, lăsarea românilor fără apărare în momente de criză sanitară, economică. Ar trebui să le fie ruşine şi, când merg pe stradă să ţină ochii în pământ, şi să îşi ceară scuze până la finalul cariere politice care ar trebui să fie foarte rapidă, pentru minciuna repetată, pentru bătaia de joc faţă de români”.

 

„Decizia de astăzi ma face un om liber, să îi reprezint pe toţi cetăţenii de bună credinţă, pe toţi oamenii din ţara asta care cred că au dreptul să fie reprezentaţi de oameni cu bun simţ”, a mai spus Orban.

 

UPDATE ora 11:35 - Ludovic Orban a fost exclus din PNL. Decizia urmează să fie validată de Consiliul Politic Naţional. Au fost 31 de voturi „pentru”, 2 abţineri şi 2 voturi „împotrivă”. Votul a fost secret. Comisia de numărare a voturilor a fost formată din Monica Anisie şi Pavel Popescu.

 

UPDATE ora 11:10 - Liberalii au început să se certe în cadrul şedinţei, potrivit unor surse politice. Florin Roman l-a criticat pe Ludovic Orban, după ce fostul preşedinte PNL a cerut, în şedinţă, demisia întregii conduceri. Florin Roman i-ar fi reproşat lui Orban că a adus în partid mai mulţi pesedişti ca nimeni altul şi că a numit rude ale pesediştilor şi a celor de la ALDE în guvernarea lui.

 

UPDATE ora 11:00 - Preşedintele PNL, Florin Cîţu, a declarat, vineri, cu privire la o eventuală excludere din partid a lui Ludovic Orban, că va fi o decizie internă, subliniind însă că orice membru al PNL care încalcă statutul trebuie să suporte consecinţele.

 

„Este decizia partidului. Va fi o discuţie. Eu mă voi pronunţa în interiorul partidului. (...) Nu este vorba despre persoana domnului Ludovic Orban, orice membru al PNL care încalcă statutul trebuie să sufere consecinţele”, a spus Cîţu la Palatul Parlamentului, înainte de şedinţa BEx al PNL.

 

Liberalii discută despre negocierile avute, în ultimele zile, cu PSD şi UDMR în vederea formării unui nou guvern.

 

Reprezentanţii PNL, PSD, UDMR şi ai minorităţilor naţionale au avut, marţi, primele negocieri oficiale pentru formarea unei majorităţi. Începând de miercuri, echipele PNL şi PSD au avut discuţii pe capitolele programului de guvernare.

 

De asemenea, în şedinţa BEx al PNL se va discuta despre propuneri pentru şefia SRTv şi SRR.

 

Preşedintele PNL, Florin Cîţu, a anunţat recent că în şedinţa BEx se va discuta şi despre ultimele declaraţii ale fostului lider al liberalilor Ludovic Orban, urmând să se ia o decizie în acest sens.

 

Întrebat dacă în şedinţa de vineri va propune excluderea lui Ludovic Orban din PNL, el a răspuns: “Vom discuta declaraţiile domnului Ludovic Orban din ultima perioadă în spaţiul public şi atacurile la preşedintele României şi la preşedintele PNL şi vom vedea decizia BEx”.

 

Fostul preşedinte PNL Ludovic Orban a anunţat că se va prezenta la şedinţa Biroului Executiv al partidului unde se va discuta despre o eventuală excludere a sa din partid, dar a precizat că o astfel de decizie îi revine Consiliului Naţional. El a spus că va cere în şedinţa BEx “demisia lui Cîţu şi a conducerii”, “sistarea oricăror discuţii cu PSD şi refacerea coaliţiei PNL - UDMR - USR”.

 

 

 

Sursa: www.stirileprotv.ro