Primarul general al Capitalei, Gabriela Firea, susţine că alegerile din Bucureşti au fost fraudate, fiind găsite “foarte multe nereguli”.

 

Astfel, ea a cerut public renumărarea voturilor, afirmând că este dispusă să ajungă şi în instanţă dacă cererea sa nu va fi acceptată de Biroul Electoral Central.

 

”Trebuie. Dacă vrem să nu ne fie ruşine de cetăţeni. Dacă vrem să apărem în faţa cetăţenilor ca nişte persone oneste, care respectăm legea, trebuie făcute tote demersurile. Dacă vom reuşi cu renumărarea, dacă reuşim în instanţă ... Pentru că e, totuşi, votul cetăţenilor, e constituţional şi nu este normal să planeze suspiciuni atât de mari. Şi, repet, dacă este fraudă, aşa cum noi credem, măcar să o scoatem la lumină. Dacă nu este, să spunem că au fost nişte erori umane şi cre oricum nu schimbau ierarhia. Eu oricum aam acceptat votul, ştiţi bine, mi-am strâns lucrurile din birou, mi-am luat la revedere de la toţi colaboratorii.” - a declarat Firea în faţa sediului PSD Bucureşti.

 

Anterior acestei declaraţii, ea a scris pe Facebook că alegerile din Bucureşti au fost fraudate.

 

“Alegerile în Bucureşti au fost fraudate! O spun Orban - groparul PNL, Plicuşor - prietenul Câinelui. Am găsit şi noi foarte multe nereguli! De ce nu se aprobă renumărarea voturilor?”, a scris Firea miercuri pe Facebook.

 

În acelaşi timp, candidatul PSD la Primăria Sectorului 1 pentru un nou mandat, Dan Tudorache, s-a deplasat la Biroul Electoral al Sectorului 1 împreună cu câşiva susţinători, cerând renumărarea voturilor în toate secţiile de votare din această zonă administrativ-teritorială.

 

 

 

 

Sursa: www.stirileprotv.ro