Baloane, confetti,banere,fulare galbene, tricouri albastre şi o cupă a campionilor, a campionilor europeni... Aşa a arătat lansarea regională a candidaţilor PNL pentru Parlamentul European, lansare găzduită de Sala Sporturilor din Ploieşti.

O atmosferă incendiară ca la marile meciuri de fotbal, am putea spune, asigurată de peste trei mii de liberali veniţi din mai multe judeţe: Prahova, Ilfov, Giurgiu, Călăraşi, Teleorman,Ialomiţa, Dâmboviţa şi Argeş.

Suprinzător este faptul că oamenii au acceptat să plece de acasă duminică, a prânz, pentru a asista la un eveniment politic, semn că PNL chiar este cel mai puternic partid de opoziţie.

Discursuri dinamice, destul de scurte şi la obiect, şi tintă favotită a tuturor vorbitorilor: PSD. În astfel de condiţii, chiar ne întrebăm cum ar fi arătat campania liberalilor dacă USL nu se rupea la timp...

Liderul liberal Crin Antonescu a fost alături de candidaţii aflaţi pe locurile eligibile:  Adina Vălean, Norica Nicolai, Renate Weber, Ramona Mănescu, Cristian Buşoi şi Eduard Hellvig, iar marele absent al întâlnirii a fost Klaus Johannis, vicepreşedintele PNL, reţinut la Sibiu din motive întemeiate.

Liberalii din judeţene şi-au exprimat dorinţa de a obţine „minim 25%”, însă Antonescu s-a dovedit a fi mult mai realist şi a amintit de intenţia sa de a demisiona dacă  nu ating pragul de 20%, prag care ar putea propulsa PNL spre câştigarea alegerilor prezidenţiale din toamnă.

Trebuie amintită prezenţa seniorului Mircea Ionescu-Quintus, preşedintele de onoare al PNL, care a aplaudat discursurile colegilor săi mult mai tineri şi a demonstrat că poţi fi liberal la orice vârstă. De altfel, Quintus a atins o performanţă unică în PNL, fiind liberalul cel mai vechi, lăudându-se cu 72 de ani de politică liberală.

Interesantă a fost şi alegerea amfitrionului întrunirii: Mihai Morar, cunoscut pentru emisiunile de la Antena 2 şi de la Radio Zu...

FOTO: Alex POLICALĂ